Згідно з указом Президента України, з 5 травня розпочався черговий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.

11 травня у Закарпатському обласному військовому комісаріаті відбулися урочисті проводи призовників. 17 травня, з благословення владики Феодора, клірики Мукачівської єпархії передали чергову допомогу для Мукачівського військового госпіталю – медичне обладнання11 травня 2016 року у Закарпатському обласному військовому комісаріаті відбулися урочисті проводи призовників. До місць подальшого навчання було відправлено 15 хлопців. До кінця кінця призовного періоду їхня кількість сягне понад 330 осіб. Саме таку кількість закарпатців буде призвано до військової служби цієї весни та літа.

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, участь у проводах призовників взяв благочинний Ужгородського районного благочиння, настоятель Свято-Покровського храму-пам’ятника Ужгорода, протоієрей Миколай Кабаці. Священик звершив молебень за мир в Україні, після чого звернувся до молодих призовників з пастирським словом. Опісля отець Миколай окропив новобранців святою водою.

17 травня, з благословення владики Феодора, клірики Мукачівської єпархії передали чергову допомогу Мукачівському військовому госпіталю – медичне обладнання.

dsc_0404Сім юнаків проводжали березанці у понеділок 16 травня до лав ЗСУ. Урочисті проводи за традицією відбулись у міському Будинку культури. У числі почесних гостей до новобранців з напутнім словом звернувся клірик Бориспільської єпархії протоієрей Олександр Клименко. Священик благословив юнаків на достойне несіння військової служби у лавах української армії.

Днями прес-служба Бориспільської єпархії повідомляла, що з нагоди річниці формування військової частини В2050, віряни села Єрківці організували для воїнів благодійний концерт за участю Заслуженої артистки України Олени Білоконь.

18 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, благочинний Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства протоієрей Димитрій Григорак разом з духовенством Свято-Троїцького храму відвідав пункт Київського міського військового комісаріату, де відбулася урочиста відправка призовників Києва та області на строкову військову службу. Понад 100 юнаків приєднались до лави Збройних Сил та інших військових формувань України. Священик виступив перед присутніми з привітальним словом, побажавши призовникам допомоги Божої, міцного здоров’я та сил у звершенні їхньої нелегкої місії. Отець Димитрій також закликав майбутніх воїнів виконувати свій військовий обов’язок з відданістю як до людей, так і до Бога.

IMG_911712 травня урочистий захід з нагоди проводів призовників до лав ЗСУ відбувся у районній державній адміністрації м. Кремінна Луганської області. 10 хлопців з Кремінського району найближчим часом приймуть військову присягу. Разом з керівництвом району та місцевого військового комісаріату до новобранців звернувся зі словом настанови та благословення клірик Сєверодонецької єпархії протоієрей Олександр Попов. 16 травня у м. Сватове священики тієї ж єпархії: благочинний Сватівського округу архімандрит Захарія (Ганущак) і протоієрей Михайло Блощиця, проводжали місцевих новобранців до лав української армії. Священнослужителі благословили юнаків на достойне несення військової служби.

Навесні цього року до Збройних сил України планується призвати понад 8000 юнаків та майже стільки ж до інших військових формувань. Особливістю цьогорічного призову є те, що не призиваються громадяни віком 18-19 років. А також те, що всі призовники будуть направлені у навчальні центри. Нагадуємо, що військовослужбовці строкової служби в зону АТО направлятися не будуть.

Просмотров: 600