У Вознесенській єпархії відбувся міжнародний фестиваль для нечуючих «Первомайські зустрічі»

Захід відвідав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє Інформаіцйно-просвітницький віддлі УПЦ.

3120-22 травня на території національного природного парку «Бузький Град», що на Миколаївщині, відбувся фестиваль «Первомайські зустрічі», що зібрав людей з вадами слуху з усієї України та ближнього зарубіжжя. Міжнародний форум був організований другий рік поспіль на базі Вознесенської єпархії Української Православної Церкви.

Захід розпочався молебнем, який очолив єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій.

До учасників звернулися ініціатори фестивалю: викладач Київської недільної школи для людей з вадами слуху «Чути серцем» Олена Полякова та викладач жестової мови Київської духовної семінарії Анна Блощинська.

Вітальну адресу учасникам фестивалю Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія виголосив Голова адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор (Коцаба). З привітаннями до присутніх також звернулися представники місцевих органів влади.

8Відкриття форуму завершила концертна програма.

В рамках другого дня фестивалю до учасників звернувся старший помічник ректора Київської духовної академії і семінарії з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев), який передав вітання зібранню від керуючого справами Української Православної Церкви, ректора КДАіС митрополита Бориспільського та Броварського Антонія.

У Київських духовних школах приділяється особлива увага вивченню основ жестової мови. Студенти академії та семінарії регулярно беруть участь в місіонерських проектах, присвячених співпраці з людьми з вадами слуху.

Фестиваль продовжився у форматі бесід, під час яких перед учасниками форуму з доповідями виступили викладачі КДАіС: архімандрит Віктор (Коцаба), професор В. Чернишов і професор архімандрит Сильвестр (Стойчев).

phoca_thumb_l_dsc07292Урочисте закриття фестивалю відбулося 22 травня, в Неділю про розслабленого, у с. Грушівка Первомайського району Миколаївської області.

Цього дня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського и всієї України Онуфрія, захід відвідав керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Митрополит Антоній у співслужінні єпископа Вознесенського і Первомайського Олексія звершив Божественну літургію у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Після одпусту керуючий справами УПЦ висловив подяки слова владиці Олексію, а також усім організаторам і учасникам фестивалю за важливу працю несення Слова Божого людям з вадами слуху.

На завершення єпископ Олексій вручив дипломи учасникам фестивалю.

Фото: Первомайська єпархія, КДАіС

Просмотров: 332