Посол Болгарії в Україні молитовно вшанував святих Мефодія і Кирила у Києво-Печерській Лаврі

Того ж дня представник УПЦ взяв участь в урочистому прийомі в Посольстві Болгарії.

24 травня 2016 року, день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і Кирила, учителів Словенських, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив молебень перед пам’ятником святим, що знаходиться на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Київської духовної академії.

Тихие лаврские улицыДень пам’яті святих Мефодія і Кирила є національним святом Болгарії – Днем болгарської культури і слов’янської писемності.

Разом з Його Високопреосвященством за молебнем молилися викладачі та студенти Київських духовних шкіл, Надзвичайний і Повноважний Посол Болгарії в Україні Красімір Мінчев, а також співробітники Посольства.

Того ж дня ввечері у Посольстві Болгарії в Україні відбувся урочистий прийом з нагоди національного свята болгарської культури і слов’янської писемності.

З благословення митрополита Бориспільського та Броварського Антонія у святковому заході взяв участь старший помічник ректора Київської духовної академії з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Нагадаємо, Представник УПЦ взяв участь у святкуваннях з нагоди Дня Європи, що відбулися в Дипломатичній академії України.

Просмотров: 827