Привітання з Днем прикордонника голови Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України

Шановні прикордонники! Дорогі брати і сестри!

Від щирого серця вітаю усіх генералів, адміралів, офіцерів, прапорщиків та мічманів, сержантів і солдатів, працівників Державної прикордонної служби України, ветеранів прикордонної служби та членів сімей з Днем прикордонника!

Держприкордонслужба України на межі свого 25-річчя є сучасним і надійним правоохоронним органом українського народу у забезпеченні недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, безпекової складової і, в першу чергу, на лінії розмежування.

Персонал ДПС виявляє професійну зрілість, високі морально-бойових якості, безкомпромісність і готовність до самопожертви у питаннях захисту Вітчизни. Саме за це воїни в зелених кашкетах, як і раніше, мають високу довіру людей, постійну підтримку Уряду нашої держави та подяку від Президента України.

Українським воїнам-захисникам миру та державності, якими є прикордонники на теренах Вітчизни, мають бути притаманними дух мужності і благочестя, дух праведності та братолюбства, що служать перемозі нечестя і зла з упованням на Бога: «Ти даєш мені щит спасіння Твого, і милість Твоя возвеличить мене» (2 Цар. 22, 36).

Православ’я завжди з глибокою повагою ставилося до воїнів, які ціною власного життя оберігали життя і безпеку ближніх, усвідомлюючи, що їх також стосуються слова Христа: «Немає більше тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх» (Ін. 15, 13).

Напередодні 75-річчя початку Великої Вітчизняної війни особливі привітання та низький уклін шлемо нашим славетним ветеранам-прикордонникам і слова «Вічної пам’яті» «Сонму воїнів непереможних», які подвигом своїм землю нашу рятували.

У цей день Вашого професійного свята мені приємно відзначити, що повноцінна співпраця Церкви і Держприкордонслужби України успішно продовжується і надихає багатьох прикордонників на мужні та героїчні вчинки, стійкість та незламність.

Сьогодні поряд із відважними захисниками стоять військові священики нашої Церкви, розділяючи і долаючи тривоги та незгоди на передовому рубежі держави. У храмах УПЦ, частинах та підрозділах прикордонників постійно лунають молитви, відбуваються молебні за здоров’я, спомин загиблих героїв. Військово-духовна місія Синодального відділу УПЦ спільно з персоналом прикордонних загонів у зоні АТО духовно і молитовно розділили радість Воскресіння Христового, передавши Благодатний вогонь від Гробу Господнього охоронцям державних рубежів для духовного та тілесного оновлення. Для воїнів прикордонних загонів особливим благословенням стала хресна хода з іконами Собору усіх святих воїнів та преподобного Іллі Муромця, Києво-Печерського чудотворця, що пройшла підрозділами в зоні АТО.

Сподіваюся що, «одягнувшися в броню правди», з Господнім Хрестом на Бойовому Прикордонному Стязі ви здолаєте всі виклики військового сьогодення, а воїни-прикордонники стануть ще міцнішими молитвами Святої Церкви і її святих.

Щиро бажаю усьому особовому складу Державної прикордонної служби України допомоги Божої, молитовного заступництва Пресвятої Богородиці і Собору всіх святих воїнів у подальшому служінні. Сподіваюся, що їх плоди послужать у славу Святої Церкви і на користь українському народу і його війська.

З щирою повагою,

+Августин,
митрополит Білоцерківський і Богуславський,
голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії
зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України,
голова Богословсько-канонічної комісії при Священному Синоді УПЦ

Просмотров: 399