У різних куточках України духовенство Української Православної Церкви благословило випускників шкіл

У святковій лінійці в одній з гімназій Бердянська взяв участь правлячий архієрей, а на Волині випускники сільської школи приступили до таїнства Причастя

27 травня 2016 року, на запрошення директора бердянської гімназії «Надія» Сергієнко В.П., єпископ Бердянський і Приморський Єфрем взяв участь в урочистій лінійці з нагоди свята останнього дзвоника. У своєму слові Преосвященний владика побажав випускникам і всім учням миру, любові та взаєморозуміння, твердої віри в Господа і Божої допомоги у складанні випускних і вступних іспитів до вищих навчальних закладах міста і країни.

Клірики Джанкойської єпархії, з благословення єпископа Джанкойського і Роздольненського Аліпія, благословили випускників загальноосвітніх шкіл різних населених пунктів регіону. Зокрема, 25 травня, у день Преполовіння П’ятидесятниці, випускники школи №2 селища Радянський традиційно молилися за подячним молебнем в храмі блгв. кн. Олександра Невського. Щорічно випускники шкіл селища відвідують місцевий храм після урочистої лінійки в школі, отримуючи Боже благословення на майбутнє життя.

У м. Вольнянськ Запорізької області урочисту лінійку в день останнього дзвоника відвідав настоятель Свято-Володимирівського храму міста. Священик звернувся до випускників з вітальним словом та окропив випускників святою водою.

27 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, благочинний Деснянського благочиння Східного київського вікаріатства протоієрей Димитрій Григорак відвідав свято останнього дзвоника в п’яти загальноосвітніх школах Деснянського району. Отець Димитрій долучився до привітальних слів на адресу випускників та учнів школи. Він, зокрема, побажав дітям хорошого відпочинку на канікулах, а також нагадав про важливість молитви у подальшому життєвому шляху юнаків: «Нехай ваша молитва ніколи не вгасає, а лиш стає сильнішою та розпалюється ще більшою любов’ю до рідних, ближніх та всіх людей задля блага Батьківщини». Священик окропив школярів святої водою та благословив усіх присутніх.

У святковий день останнього дзвоника, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, учасники Іршавського молодіжного відвідали урочистості лінійки в навчальних закладах району: загальноосвітніх школах, дитячих будинках і школі-інтернаті. Православна молодь завітала до школярів з квітами і подарунками аби нагадати їм, що період літа потрібно провести з користю не тільки для тіла, а й для душі. «Діти наше майбутнє, тому наша молодь завжди намагається їх підтримувати, – каже голова братства ієромонах Агапіт (Шпиняк). – Звісно й такого святкового дня ми не могли обминути вже рідних нам дітей, учнів шкіл-інтернатів, щоб порадіти з ними їхнім успіхам і поспішити запросити у дитячий літній табір, що розпочне свою роботу з благословення правлячого архієрея».

DSCN3582-0Представники духовенства Сімферопольської єпархії також привітали випускників шкіл півострову зі святом випуску. 25 травня клірик Свято-Миколаївського собору Євпаторії диякон Елізбар Рустамов відвідав урочисту лінійку в середній загальноосвітній школі №7, яку духовно опікує. Того ж дня отець Елізбар провів екскурсію Свято-Миколаївським собором міста для учнів іншого навчального закладу Євпаторії – гімназії ім. І. Сельвінського.

У Сумах голова Єпархіального відділу з питань співпраці із Збройними силами України протоієрей Євгеній Феденко взяв участь в урочистостях з нагоди сьомого випуску державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені І.Г.Харитоненка». Отець Євгеній привітав випускників і благословив на подальший життєвий та професійний шлях.

18f845fa45d807af2d22a910eee5c92eЗ благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, клірик Свято-Духівського кафедрального собору Херсона протоієрей Костянтин Ланцов взяв участь в урочистостях, присвячених останньому дзвонику в 14-ій міській загальноосвітній школі. Як повідомляють в єпархії, духовенство міста веде плідну співпрацю з навчальним закладом: протягом навчального року для учнів регулярно проводяться уроки на духовні теми, цікаві екскурсії храмами Херсона та ін.

29 травня за доброю традицією випускники школи села Ощів Волинської області разом із батьками, вчителями та директором школи Н. Притолюк відвідали Божественну літургію у місцевому храмі, під час якої приступили до таїнства Причастя. Священик благословив юнаків і дівчат, сказав слово настанови та вручив усім подарунки. В свою чергу випускники теж передали подарунки храму: портфель для священицького облачення, закладку у Євангеліє та ікону Іісуса Христа.

Просмотров: 810