Волинська єпархія провела Всеукраїнський благодійний фестиваль

Зібрані під час заходу кошти будуть передані на потреби дітей-сиріт і дітей загиблих учасників АТО

29 травня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Луцьку відбувся VI Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст». Захід приурочений до Міжнародного дня захисту дітей, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

Метою заходу, який є авторським проектом Волинської єпархії, є збір коштів для дітей-сиріт і дітей загиблих учасників АТО. З благословення митрополита Луцького і Волинського Нифонта, цього дня у всіх храмах Волинської єпархії були звершені молебні за дітей-сиріт.

0mrh3tC0-CI-1024x686На відкритті фестивалю, що відбулося у Палаці культури Луцька, до присутніх звернувся голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський). Священик передав усім благословення та вітання від митрополита Нифонта та вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла.

«Хто милосердний – той щасливий. І якщо хтось віддає щось для тих, хто має потребу – той віддає самому Богу. Отож будемо і далі продовжувати робити ці справи разом», – зауважив отець Ілля, відкриваючи благодійний концерт. Зі словами вітань до учасників і глядачів заходу звернулися представники місцевої влади.

Програма фестивалю розпочалася дитячою виставою, що підготували викладачі та учні недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька.

Всеукраїнський благодійний захід продовжили виставка-ярмарок робіт дітей сиріт і молоді з особливими потребами, іграми та майстер-класами на Театральній площі міста.

Ввечері того ж дня у Волинському академічному обласному музично-драматичний театр імені Т.Г. Шевченка відбувся концерт за участю церковних хорів і окремих виконавців Волинської єпархії та гостей фестивалю. Разом із духовенством Волинської єпархії, гостей свята вітали представники місцевої влади: перший заступник голови Волинської облдержадміністрації О. Степанцов і заступник луцького міського голови А. Киця. Під час святкового заходу була проведена благодійна акція збору пожертв для дітей-сиріт і дітей загиблих учасників АТО.

Нагадаємо, що під час ХХІІ Різдвяного благодійного концерту Волинська єпархія зібрала 250 тисяч гривень для дітей-сиріт. Раніше повідомлялося, що волинське духовенство передало 50 тисяч гривень обласному відділенню Дитячого фонду України.

Просмотров: 295