У єпархіях УПЦ розпочалися заходи, присвячені Дню захисту дітей

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей, започаткований в листопаді 1949 року в Парижі

29 травня 2016 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, у залі Вінницького училища культури і мистецтв імені М. Леонтовича відбувся концерт з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Організатором заходу виступив Відділ у справах сім’ї Вінницької єпархії.

29 травня 2016 року, з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, у залі Вінницького училища культури і мистецтв імені М. Леонтовича відбувся концерт з нагоди Міжнародного дня захисту дітейУ заході взяли участь хорові колективи різних парафій Вінниці, творчі колективи Хмельниччини, народна артистка України Ірина Швець, музичний гурт «Водограй», які виконали церковні піснеспіви, народні та дитячі твори. Кульмінацією концерту стало привітання матерів з багатодітних родин священиків, які мають п’ятеро і більше дітей. Таких сімей у Вінницькій єпархії налічується 11.

Концерт відвідав митрополит Вінницький і Барський Симеона, а також понад 600 глядачів.

Під час урочистого заходу митрополит Симеон привітав 6 матерів з багатодітних родин, які є парафіянами храмів м. Вінниці. Найбільша з них – сім’я Наталії Швабської з храму святих Косьми і Даміана – має 10 дітей.

Кожній з жінок Його Високопреосвященство особисто подякував та вручив іменну премію від Вінницької єпархії, а також квіти і солодкі подарунки. «Ми вшановуємо сьогодні жінку-християнку, матір, яка виховує дітей, вшановуємо й тата, вітаємо самих дітей, а в цілому вшановуємо християнську сім’ю, яка є Малою Церквою – найменшою частинкою людського суспільства і першою, а разом із тим головною сходинкою виховання людини», – підкреслив митрополит Симеон у своєму вітальному слові.

Того ж дня у Свято-Макаріївському храмі міста Торецьк Горлівської єпархії відбулося свято з нагоди Дня дитинства. Урочистості зібрали вихованців дитячої недільної школи, гуртка «Джерельце» дошкільного навчального закладу № 8, а також дітей-інвалідів з товариства «Довіра».

Вихованці дитячого садка та недільної школи виступили перед усіма присутніми зі спільною виставою. Свято продовжилося в приміщенні недільної школи, де пройшла розважальна програма, розрахована таким чином, щоб в ній безперешкодно змогли взяти участь діти з обмеженими можливостями. Урочистий захід завершився частуванням них учасників обідом та солодощами.

Як підкреслюють організатори, головною метою спільного свята було допомогти особливим дітям відчути себе в колі друзів, розкрити себе та свої таланти, створити для малечі атмосферу любові й підтримки з боку одноліток.

У самий День захисту дітей, 1 червня, в єпархіях Української Православної Церкви також відбудуться святкові заходи.

afisha+Зокрема, у столичній галереї «Соборна» при Воскресенському кафедральному соборі УПЦ розпочне роботу виставка картин художниці Ольги Гальчинської, що проводитиметься спільно з ГО «Здорове людство» рамках соціально-мистецького проекту «Діти». На виставці будуть презентовані серії картин, створених спільно з дітьми з усієї України, що лікуються в Національному інституті раку та онкогематологічному відділенні НДСЛ «Охматдит». Отримані від продажу картин кошти буде використано на лікування та реабілітацію онкохворих дітей. Також в експозиції проекту «Діти» будуть представлені картини про красу України, створені Ольгою Гальчинською упродовж останнього десятиліття.

Виставка триватиме до 1 липня 2016 року. Деталі за телефонами: 096 804 12 67, (044)529-03-59.

У Запорізькій єпархії День захисту дітей планується відзначити 11 червня спільною молитвою під час загальноєпархіальної дитячої Літургії в Покровському архієрейському соборі м Запоріжжя. Також цього дня у Запоріжжі відбудеться дитячий хресний хід від Покровського собору до центрального парку культури та відпочинку «Дубовий гай» і дитяча вистава з оркестром.

1 червня Запорізька єпархія проведе акцію проти абортів «Живи, Україно».

Нагадаємо, 29 травня у Луцьку відбувся VI Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст», під час якого були зібрані кошти для дітей-сиріт і дітей загиблих учасників АТО.

Просмотров: 290