На Херсонщині триває Всеукраїнська конференція глав і співробітників молодіжних відділів УПЦ

У перший день роботи заході зареєструвалися більше 100 учасників

30 травня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області розпочала свою роботу ХІ Конференція глав і співробітників молодіжних відділів та організацій Української Православної Церкви. Всеукраїнський форум проходить під егідою Синодального відділу УПЦ у справах молоді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ.

Урочисте відкриття розпочалося молебнем, який очолив голова Синодального молодіжного відділу єпископ Обухівський Іона. Після спільної молитви учасників форуму, пролунали вітання на адресу зібрання від Предстоятеля Української Православної Церкви та митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна.

У перший день Конференції зареєструвалися 108 представників з різних єпархій УПЦ.

Цього року всеукраїнський форум відвідали почесні гості: єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії єпископ Веніамін (Погребний), провідний науковий співробітник музею історії Києва, викладач Київської духовної академії Владислав Дятлов, голова ГО «Друзі спільноти святого Егідія» Юрій Ліфансе та інші.

Минулого року на ювілейну Х конференцію, що також відбулася на Херсонщині, відвідали близько вісімдесяти глав та працівників єпархіальних відділів і організацій – священиків та мирян із більш ніж сорока єпархій Української Православної Церкви.

Нагадаємо, нещодавно у Вознесенській єпархії пройшов фестиваль для нечуючих «Первомайські зустрічі».

Фото сайту Волинської та Херсонської єпархії

Просмотров: 475