Вітальний адрес Предстоятеля УПЦ учасникам Всеукраїнської конференції «Захист сімейної моралі – цивілізаційний виклик ХХІ століття»

31 травня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї провів Всеукраїнську конференцію «Захист сімейної моралі – цивілізаційний виклик ХХІ століття». Захід відбувся у актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРИСВЯЧЕНОЇ СІМЕЙНИМ ЦІННОСТЯМ ТА ПРОБЛЕМАМ ВИХОВАННЯ:
«ЗАХИСТ СІМЕЙНОЇ МОРАЛІ – ЦИВІЛІЗАЦІЙНИЙ ВИКЛИК XXI СТОЛІТТЯ»
(31 травня 2016 року, Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра)

Ваше Високопреосвященство, всечесні отці,
дорогі брати та сестри!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Сім’я та цінності, які тісно пов’язані з цим важливим інститутом, завжди були, є і залишаються непорушними в житті Православної Церкви та українського народу. Священний союз чоловіка і жінки, народження та виховання дітей в дусі християнської моралі потребують сьогодні збереженняіохорони як зі сторони Церкви, так і Держави. Святе Письмо вчить чоловіка любити своюдружину як Христос возлюбив Церкву (Єф. 5,20), жінку бути покірною чоловікові, дітей – слухатись своїх батьків (Кол.3,18−21). Сім’я– це основна складова суспільства і саме тому сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються Державою, що й гарантованоКонституцією України.

Такі виклики сучасності як розлучення, сирітство, насилля в сім’ї, відсутність поваги дітей до батьків, сурогатне материнство, гріховні відносини, потребують активних та рішучих дій православних вірян та небайдужості всіх громадян нашої країни.

Праця над утвердженням традиційних сімейних та моральних цінностей, захист життя людини на всіх його етапах не втрачає своєї актуальності впродовж століть.Нині, одним з пріоритетних завдань Церкви і Держави єпідтримка сім’ї, яка закладе надійний фундамент у процвітаннянашої Батьківщини, добробут та спасіння українського народу.

Однією з першочергових проблем нашого суспільства залишається проблема абортів, за кількістю яких, на жаль, Україна займає провідне місцесеред країн Європи. Нам необхідно визнати цей факт як моральну та соціальну трагедію національного масштабу. Сім’я покликана бути джерелом життя, через яку Господь посилає Свій безцінний дар – народження дитини. Без усвідомлення цих істин неможливе справжнє відродження ні сім’ї зокрема, ні суспільства загалом.

Бажаю учасникам конференції допомоги Воскреслого Христа Спасителя, плідного діалогу та натхнення.

Прикликаю на всіх благословення Господнє!

+ОНУФРІЙ
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

31 травня 2016 рік,
м. Київ

Просмотров: 163