Хорватські дипломати обрали Святогірськ містом свого представництва в Східному регіоні України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Святогірської Лаври.

8 червня 2016 року Свято-Успенську Святогірську Лавру з офіційним візитом відвідала делегація Хорватії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні паном Томіславом Відошевічем.

8 червня 2016 року Свято-Успенську Святогірську Лавру з офіційним візитом відвідала делегація Хорватії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні паном Томіславом ВідошевічемОсновною метою візиту хорватської делигации було ознайомлення з ситуацією в регіоні, пов’язаної з вирішенням питання вимушених переселенців; обговорення методів впровадження програми обміну досвідом Хорватії та України як в економічних, так і в гуманітарних напрямках.

Ще однією важливою метою, яку ставили перед собою високопоставлені гості, було знайомство з намісником Святогірської обителі митрополитом Арсенієм, а також ознайомлення зі святинями Святогір’я.

Оскільки Святогірськ був обраний містом, в якому Хорватія відкриває своє представництво в Східному регіоні України, то відвідування міста Святогорська делегацією Хорватії було пов’язано також з ознайомленням місця для майбутнього консульства.

8 червня 2016 року Свято-Успенську Святогірську Лавру з офіційним візитом відвідала делегація Хорватії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні паном Томіславом ВідошевічемПід час візиту хорватської делегації у Святогірську Лавру був присутній також мер Святогірська О.І. Дзюба.

У Святих Горах високопоставлені гості в супроводі намісника Лаври відвідали монастирський музей, де владика Арсеній особисто провів екскурсію для гостей. По її завершенні пан Томіслав Відошевіч залишив свій відгук у книзі для відвідувачів музею.

Також члени делегації відвідали Свято-Успенський собор обителі та скит Всіх святих, де Преосвященний владика також провів екскурсію.

Цього ж дня, в рамках відвідування Святогір’я хорватськими дипломатами, була здійснена поїздка до храму святителя Миколая на Святій Скелі.

На завершення візиту делегація відвідала іконописну майстерню Святогірської Лаври, де наразі пишуться ікони для іконостасу соборного храму в Святогірську.

Просмотров: 432

Залишити відповідь