Предстоятель очолив богослужіння з нагоди престольного свята Свято-Вознесенського храму Києва (відео)

Архіпастир звершив освячення хрестильні та недільної школи парафії

9 червня 2016 року, у свято Вознесіння Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Свято-Вознесенському храмі Голосіївського благочиння столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Боярський Феодосій, єпископ Васильківський Миколай, настоятель храму і благочинний Голосіївського благочиння протоієрей Павел Кирилов, а також духовенство Києва.

Під час Літургії Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

1371125934_new_azgtkwueirgПісля Воскресіння Господь Іісус Христос ще сорок днів перебував на землі. Він залишався цей час з учнями, щоб переконати всіх в істинності Свого Воскресіння. Святим апостолам Він «…являв Себе живим із багатьма вірними доказами, впродовж сорока днів являючись їм і говорячи про Царство Боже» (Діян. 1, 3).

Христос вознісся на небо з гори Єлеонської, де часто проводив ночі в молитві, де зрадив Його Іуда, звідки починався Його голгофський шлях. Небо є місцем, де належить Йому бути, де Він приготує місце для всіх віруючих в Нього (Ін. 14, 2). Своїм вознесіння Спаситель освятив і підніс людську природу. «Хто зійшов, Той же і піднявся вище всіх небес, щоб наповнити все» (Єф. 4, 10).

Після одпуста Предстоятель вручив нагороди благодійникам та привітав кліриків і вірян Свято-Вознесенської парафії з престольним святом.

По завершенні богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив хресний хід до хрестильні на честь ікони Божої Матері «Спорителька хлібів» і звершив її освячення. Також Архіпастир освятив приміщення місцевої недільної школи.

Напередодні Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Відеоматеріал: “Православний вісник”

Просмотров: 2772

Залишити відповідь