Блаженніший Митрополит Онуфрій: Якщо ми захочемо бути з Богом, то ніхто нас не зможе перемогти

Якщо ми захочемо бути з Богом, якщо будемо увесь час протистояти гріху, то ніхто нас не зможе перемогти.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час своєї проповіді 9 червня, в свято Вознесіння Господнього, у Свято-Вознесенському храмі Голосіївського благочиння столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Свята Церква в цей день, прославляючи Христа, який воскрес із мертвих, вознісся на Небеса і сів праворуч від Бога Отця, нагадує якої честі удостоїлася людина від Бога.

«Спаситель підніс нашу людську природу на Небо, – каже Блаженніший владика. – Він звільнив нас від гріха, знищив наш гріх і посадив праворуч Бога Отця. Це велика честь, якої удостоїлася людина».

Як зазначає Предстоятель, «людину тепер не може перемогти і відлучити від Бога ніяке зло, єдина, хто може її відвернути з приготованого місця – це сама людина».

«Ми самі вирішуємо свою долю, – підкреслює Його Блаженство. – Якщо ми захочемо бути з Богом, якщо ми будемо весь час протидіяти гріху, то ніхто нас не зможе перемогти. Але якщо ми цього робити не захочемо, то Бог насильно нікого не утримує. Відступаючи від Бога, людина втрачає ту велику честь, якої вона удостоїлася у Христі Воскреслому».

Блаженніший Митрополит Онуфрій цього дня очолив богослужіння з нагоди престольного свята Свято-Вознесенського храму Києва, а також звершив освячення хрестильні та недільної школи парафії.

Просмотров: 425

Залишити відповідь