Чотириденний велопробіг, присвячений 1000-літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні, завершився в Почаївській Лаврі (фото)

30 велосипедистів, серед яких троє інвалідів зору, подолали 460 кілометрів — від Києво-Печерської до Почаївської Лавр.

Велопробіг із Києва до Почаєва відбувся з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Захід присвячений 1000 – літньому ювілею давньоруського чернецтва на Афоні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

30 велосипедистів з Рівного, Львова, Дніпропетровська, Києва, Бреста (Білорусь) та інших міст подолали 460 кілометрів за чотири дні.

Організаторами велопробігу виступили Місіонерсько-просвітницький центр «Київський Єрусалим», Паломницький Центр Української Православної Церкви та інші.

Спортивне паломництво розпочалося  5 червня. Відправною точкою поїздки став Київський храм преподобного Феодора Освяченого. Перед стартом, біля храму був відслужений молебень «Про подорожуючих».

Першу зупинку велосипедисти зробили у Житомирі. Паломники відвідали Кафедральний собор міста, помолилися біля мощей священномученика Павла і вирушили в Свято-Анастасієвський жіночий монастир Житомира, де розмістилися на нічліг. Наступного дня група прибула в Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир.

В Корці гостей зустрічали на в’їзді у місті короваєм, хлібом-сіллю та козацьким маршем. Окрім духовенства, вірян та молоді району, до зустрічі велопаломників долучився керівник відділу культури Корецької райадміністрації В. В. Васильчук із вокально-інструментальним ансамблем «Ясени». Після чого, об’єднана з корчанами, колона велосипедистів вирушила на ночівлю до Корецького Свято-Троїцького жіночого монастиря.

Варто зазначити, що у паломницькому велопробігові взяли участь троє інвалідів зору.

єдиний незрячий українець, який керував літаком, єдиний незрячий наш співвітчизник, який побував на Афоні
Володимир Турський – єдиний незрячий українець, який керував літаком, єдиний незрячий наш співвітчизник, який побував на Афоні

Вони везли із собою Афонську ікону вмч. Пантелеімона. Один із них Володимир Турський – інвалід першої групи зору — єдиний незрячий практикуючий адвокат в Україні.

Також паломники відвідали Дубно, Птичу, Судовичі, Кременець. Закінчилося велопаломництво 9 червня в Почаївській Лаврі участю в Божественній літургії на свято Вознесіння Господнього.

На Святу Почаївську гору велопаломники в’їхали 8 червня, напередодні свята Вознесіння Господнього. Подолавши шлях в майже пів сотні кілометрів, вони таким чином з’єднали між собою дві найбільші святині нашої країни: Свято-Успенську Києво-Печерську та Свято-Успенську Почаївську Лаври.

Велопаломників у стінах обителі зустрічали братія монастиря, окропили їх святою водою, запропонували обід  і розмістили для відпочинку, після чого подорожуючі прийняли участь у святковій всенічній.

У  день Вознесіння Господнього гості вклонилися Лаврським святиням, помолились за Божественною літургією. Після богослужіння вони зустрілися із намісником Лаври митрополитом Володимиром, який подякував за їхній труд, терпіння і закликав надалі продовжувати започатковане.

Як повідомляють організатори, велопробіг був здійснений також на підтримку державного і міжконфесійного миру в Україні.

Фото прес-служби заходу, Рівненської єпархії, Почаївської лаври

Просмотров: 578

1 коментар

Залишити відповідь