На Поліссі пограбовано черговий храм УПЦ – вчетверте за два місяці

Останнє пограбування було здійснено серед білого дня.

11 червня 2016 року о 16 годині було здійснено акт вандалізму та пограбування Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Вежиця Рокитнівського району Полісся. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сарненської єпархії.

За повідомленням настоятеля храму священика Ігоря Маринича, злочинці вибили вікно у вівтарі та проникли в середину церкви. Вандали осквернили храм та викрали пожертви, які парафіяни збирали на будівництво церковного житлового будинку.

Слідча оперативна група Рокитнівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, яка прибула на місце скоєння злочину, внесла відповідні відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У єпархії констатують, що за кілька місяців це вже четвертий пограбований храм Сарненської єпархії УПЦ.

Так, в ніч на 25 травня було здійснено пограбування та осквернення двох храмів Сарненської єпархії Української Православної Церкви.

Із Свято-Михайлівського храму села Велике Вербче, злочинці викрали пожертви для поранених учасників АТО та жертовні гроші, котрі селяни збирали для дітей-інвалідів.

З Свято-Воскресенської парафії села Мале Вербче вандали викрали церковний сейф та пограбували парафіяльну касу.

В ніч на 15 квітня у храмі на честь преподобного Олексія Чоловіка Божого міста Сарни на Поліссі зловмисники, виламавши бокові двері, проникнули в середину храму, своїми діями внесли безлад та пограбували церковну касу.

На жаль, на даний момент правоохоронні органи не розкрили жодного злочину.

Як зазначив раніше у своїй заяві митрополит Сарненський і Поліський Анатолій: «Прошу у Бога терпіння і сили поліщукам перебороти духовну біль, яку вони несуть в силу скоєних злочинів щодо храмів Сарненської єпархії УПЦ. Маю надію, що органи Національної поліції розкриють дані правопорушення та притягнуть злочинців до кримінальної відповідальності».

Просмотров: 598

Залишити відповідь