За словами архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки під час останньої благодійної акції «Любов милосердствує» єпархією було зібрано понад 680 тис. грн., а в Одесі духовенство черговий раз надало матеріальну підтримку сотням переселенцям і нужденним.

22 червня 2016 року, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, у Координаційному центрі Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги було видано понад 550 продуктових наборів нужденним.

1(22)Серед тих, хто отримав гуманітарну допомогу – вимушені переселенці зі східних областей України та нужденні одесити.

Також фінансова допомога була надана інвалідам I групи для придбання ліків.

Окрім того коштом Одеської єпархії багатодітній матері-одиначці було придбано двоярусне дитяче ліжко.

Нагадаємо, що понад два роки тому з благословення митрополита Агафангела в Одесі був утворений Координаційний центр, який регулярно кілька разів на місяць надає допомогу сотням біженцям і нужденним одеситам. Раніше повідомлялося, що коштом в Одеській єпархії влаштували відпочинок для дітей з парафії, що потерпає від утисків розкольників.

Днем раніше, 21 червня, в Муніципальному прес-центрі Запоріжжя архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука підвів підсумки суспільно-церковного проекту допомоги хворим дітям «Любов милосердствує».

Проект вже шостий рік проводиться Запорізькою єпархією.

В рамках цієї благодійної акції лише за першу половину 2016 року було зібрано 680 тисяч 676 грн. З них, як повідомив архієрей, вже використано 156 тис. грн. на придбання медобладнання для Обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, для опікового відділення лікарні № 5, а також для Дитячої обласної лікарні.

У планах придбання автоматичного біохімічного аналізатора, який вкрай необхідний Обласній дитячій лікарні та коштує 270 тис. грн. Ще на 30 тис. грн. будуть закуплені системи для проведення хіміотерапії онкохворим дітям. 100 тис. грн. буде витрачено на дитяче відділення обласного тубдиспансеру.

dsc_2485Окрім того, в рамках проекту більше 800 жителів Запорізької області здали кров.

«Просто дивуєшся часом тому, наскільки у нас чуйні люди, – сказав владика Лука. – Є невелике село Роздол в Михайлівському районі, так там кров здали понад сто осіб. І вже батьки не будуть бігати і шукати, де взяти кров для переливання своїй дитині, якщо не дай Бог така ситуація станеться».

Відповідаючи на питання журналістів, врхієрей зазначив, що активна фаза благодійної акції вже закінчена, але збір коштів від усіх небайдужих триває.

Нагадаємо, у квітні популярний естрадний співак Олександр Пономарьов взяв участь у благодійному проекті «Любов милосердствує».

Просмотров: 121

Залишити відповідь