Блаженніший Митрополит Онуфрій: В усіх скорботах просіть заступництва Матері Божої

Пресвята Богородиця ніколи не залишає молитву людини не почутою.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді  у день вшанування Корецької ікони Божої Матері іменованої «Споручниця грішних», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«У ті часи, коли нас здолають скорботи, хвороби, неприємності, ми не повинні лишати свою молитву до Пресвятої Діви Марії», наголосив Блаженніший владика.

23 червня Предстоятель звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому Корецькому ставропігійному жіночому монастирі. Головною святинею обителі є благодатний образ Корецької ікони Божої Матері «Споручниця грішних» – родової святині князів Корецьких. Чудотворна ікона була передана монастирю в 1622 році й донині знаходиться в його Троїцькому храмі.

«Матір Божа є благодійницею роду людського. Спаситель усиновив людський рід Пресвятій Діві Марії і тепер Вона являється Матір’ю для кожного з нас», – зазначив Його Блаженство.

Він розповів про історію встановлення священної традиції зображати Богородицю на іконах. Як говориться у Переданні, саме Апостол і євангеліст Лука написав перше зображення Пресвятої Діви Марії.

«Пізніше люди зображали святі ікони на честь різних подій, які пов’язані з іменем Пресвятої Діви Марії. І одна із них зображена на честь того, що Матір Божа є Споручницею грішників, тобто в знак того, що Вона поручається за нас грішних перед Богом. Для нас є великою втіхою, що в наших випробуваннях земних, в наших скорботах і хворобах, ми маємо таку велику Помічницю і Покровительницю, якою є Діва Марія», – продовжив Митрополит Онуфрій.

За словом Архіпастиря, Матір Божа піклується про всіх людей, але тим, хто намагається своє життя будувати на Христових заповідях, вона допомагає з особливою радістю.

«Коли людина живе у Христі і з Христом, то Матір Божа піклується про таку людину з радістю, а коли ми грішимо, йдемо шляхами, які ведуть від Бога, то Богородиця не полишає допомагати нам, але Вона це робить зі скорботою, з печаллю про нас», – підкреслив Предстоятель

Блаженніший владика закликав не полишати молитов до Пресвятої Богородиці, особливо в скрутних обставинах.

«Матір Божа ніколи не залишить прохання людини не почутим. Вона надає свою допомогу кожному, хто призиває Її», – сказав він.

«Нехай молитвами Пресвятої Діви Марії Господь допомагає нам, брати і сестри, у цей непростий час берегти своє християнське звання, берегти не тільки по назві «православні». Якщо ми будемо такими по життю своєму,  тоді Матір Божа буде допомагати нам, буде благословляти нас, буде покривати від всілякого зла. І допоможе досягнути тієї мети, заради якої людина створена Богом – вічного спасіння у Христі Іісусі Господі нашому», – підсумував Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 648

1 коментар

  1. В Україні щодня вбивають близько 2000 детей під час абортів.(Згідно статистики). Давайте молити Божу Матір, щоб Вона допогла нам припинити цей жах.

Залишити відповідь