Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Літургію в  столичному храмі на честь Зачаття Іоанна Предтечі

Предстоятель УПЦ привітав настоятеля парафії протоієрея Адама Кучмія з 80-річчям.

26 червня 2016 року, у Неділю 1-шу після П’ятидесятниці, Всіх святих, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь Зачаття Іоанна Предтечі міста Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, архієпископ Білогородський Миколай, єпископи: Ірпінський Климент, Васильківський Миколай, Шепетівський і Славутський Євсевій, секретар Київської єпархії протоієрей Віктор Іващук,  настоятель храму протоієрей Адам Кучмій, а також духовенство парафій Києва.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв богослужбових нагород кліриків храму, серед яких протоієрея Адама Кучмія – права носіння другого хреста з прикрасами.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви з архіпастирським словом.

Під час богослужіння Блаженніший владика звершив дияконську хіротонію.

Підсля одпуста Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав настоятеля храму протоієрея Адама Кучмія з 80-річчям від дня народження, побажавши йому міцного здоров’я і допомоги Божої на ниві служіння Святій Православній Церкві. Протоієрей Віктор Іващук зачитав вітальну адресу ювіляру від Голови Святошинської у м. Києві Державної адміністрації Каретко В.О.

На завершення Предстоятель вручив нагороди благодійникам парафії та привітав духовенство та вірян храму з Неділею Всіх святих.

Напередодні Його Блаженство очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1711

Залишити відповідь