У результаті спроби захоплення храму є постраждалі. Наразі храм зачинено і звільнено від сторонніх.

27 червня відбулася зустріч представників Рівненської єпархії УПЦ із головою обласної державної адміністрації Олексієм Муляренком щодо ситуації із захопленням храму у с. Дуліби Гощанського району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій, секретар Рівненської єпархії протоієрей Віталій Герлінський, відповідальний за урегулювання міжконфесійних конфліктів у Рівненській області протоієрей Віктор Земляний та заступник відповідального за урегулювання міжконфесійних конфліктів у Рівненській області протоієрей Василій Начев обговорили із губернатором  ситуацію, що склалася.

Можновладець пообіцяв зробити усе можливе зі свого боку, щоб на Рівненщині припинилися регулярні захоплення храмів. Утім, в Рівненській єпархії схильні критично оцінювати такі завіряння. Адже, напруження навколо храмів та громад Української Православної Церкви в регіоні триває ще з 1992 року.

13553133_710002699138920_38505710_nЯк повідомлялося раніше, 26 червня, представники «Київського Патріархату» увірвалися до храму Різдва Богородиці під час ранкового Богослужіння, зірвали службу і почали із лайкою та погрозами грубо виштовхувати вірян Української Православної Церкви з приміщення.

За повідомлення прес-служби єпархії, захопленням керував «благочинний Київського Патріархату» у Гощанському районі. У конфлікті брали участь і представники радикально налаштованих сил Рівненщини, зокрема, т. зв. «Рівненська самооборона», котра є постійним учасником захоплень храмів у регіоні.

Настоятелеві храму протоієрею Сергію Тимофеєву вдалося натиснути «кнопку тривоги». На виклик прибула служба охорони, та храм уже було заблоковано розкольниками зсередини. Представники «Київського Патріархату» замінили замки в усьому приміщенні й стали «проводити службу».

У результаті спроби захоплення храму є постраждалі, факт нанесення тілесних ушкоджень зафіксовано поліцією, яка прибула на виклик настоятеля. Наразі храм зачинено і звільнено від сторонніх.

Спроби захопити храм УПЦ представники так званої «УПЦ КП» розпочали ще рік тому. З подачі колишнього сільського голови Лесі Мирончук в жовтні 2015 року церква була навіть опечатана. Проте, пізніше, рішенням ряду судів її повернули законним власникам – вірянам УПЦ, які моляться в ній з 1991 року.

Просмотров: 656

Залишити відповідь