З 1992 року кількість храмів в єпархії збільшилася більш ніж в 10 разів 

26 червня 2016 року, в Неділю Всіх святих, день пам’яті Запорізьких святих, у Запоріжжі відбувся численний хресний хід, приурочений 24-річчю Запорізької єпархії, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Святкова хода вулицями міста з чудотворною іконою Божої Матері «Призри на смирення» очолили архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, а також єпископ Бердянський і Приморський Єфрем. Всього в урочистому заході, незважаючи на спекотну погоду, взяли участь близько 3 тисяч осіб.

Раніше повідомлялося, що у Херсоні 22 червня відбувся велелюдний хресний хід з Касперівською іконою Божої Матері.

По завершенні хресного ходу в Свято-Покровському архієрейському соборі Запоріжжя віруючі мали можливість вклонитися святині зі столичного Свято-Введенського чоловічого монастиря, яка пробуде в місті до 10 липня.

У прес-службі Запорізької єпархії відзначають, що за 24 роки після створення єпархії у 1992 році, кількість храмів тут збільшилася з 24 до 400. Разом із тим, православними запоріжцями активно розвивається соціальне служіння, зокрема, в єпархії шостий рік проводиться масштабний проект допомоги хворим дітям Запорізького краю «Любов милосердствує».

Нагадаємо, цьогоріч лише за півроку в рамках благодійної акції було зібрано 680 тисяч 676 грн.

Просмотров: 682

Залишити відповідь