Патріарх Олександрійський: Знаю, що Блаженніший Митрополит Онуфрій свята людина (відео)

Первосвятитель Олександрійської Православної Церкви заявив що Олександрійський Патріархат перебуває поряд з канонічною Українською Православною Церквою, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій

Під час роботи Святого і Великого Собору, що відбувся на Криті, Блаженніший Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ висловив свою думку щодо канонічного статусу Української Православної Церкви та своє ставлення до її Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на YouTube-канал аналітичного центру Katehon.

На запитання стосовно звернення депутатів Верховної Ради щодо надання Церкві в Україні автокефалії, Його Блаженство нагадав, що як він зазначав раніше, питання автокефалії є питанням Церкви. Зокрема, за словами Патріарха, новий канонічний статус Українській Православній Церкві має надаватися саме Руською Православною Церквою.

Також Предстоятель Олександрійської Православної Церкви висловив побажання усіх благ, довголіття та здоров’я Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. «Я сам прожив десять років в Одесі, особисто знайомий з владикою Онуфрієм, і знаю, що він свята людина», – зазначив Блаженніший Патріарх.

«Нехай він знає, що Олександрійський Патріархат и ми усі перебуваємо поряд з канонічною Українською Православною Церквою під керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія», – підкреслив Первосвятитель Олександрійської Православної Церкви.

Нагадаємо, раніше Олександрійський Патріарх закликав українців лишатись вірними УПЦ.

Просмотров: 2648

Залишити відповідь