Віряни двох парафій столиці зібрали 25 тисяч гривень, щоб оплатити дороговартісне обладнання для дитячої лікарні

Апарат параінфрачервоної спектроскопії допоможе лікарям своєчасно діагностувати порушення функцій головного мозку у новонароджених дітей

1467191563-2613Наприкінці червня цього року парафіяни столичних храмів на честь Єрусалимської ікони Божої Матері та Почаївської ікони Божої Матері зібрали понад 25 тис. грн. для придбання медичного обладнання для дитячої лікарні «Охматдит». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ.

Кошти на апарат параінфрачервоної спектроскопії були зібрані вірянами протягом трьох місяців в рамках благодійної акції «Тепло Сонця Правди». Загальна вартість цього обладнання – 24 тис євро.

1467191838-1125«Торік волонтери благодійного фонду імені святителя Луки (Войно-Ясенецького) домовилися про придбання цього апарату, який допоможе своєчасно діагностувати порушення функцій головного мозку у новонароджених дітей. Але він був наданий медичною фірмою під виплату. Фірма поставила лікарів перед вибором: або вони вносять перший платіж, або апарат забирають. Тоді ми і допомогли. Надалі ми плануємо проводити подібні акції, щоб допомогти медикам остаточно викупити апарат», – пояснив настоятель храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері протоієрей Димитро Гарчук.

Нагадаємо, цього року протягом Великого посту віряни Сумської єпархії  зібрали понад 600 тисяч гривень для онкохворих дітей 

Просмотров: 388

Залишити відповідь