Предстоятель очолив Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври

По завершенні Богослужіння було зачитано Звернення Блаженнішого владики з приводу Всеукраїнського ходу, який розпочинається сьогодні на Сході країни.

3 липня 2016 року, у Неділю 2-гу після П’ятидесятниці, день пам’яті Всіх святих у землі руській просіявших, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну Літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука, архієпископ Макарівський Іларій, а також духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви з архіпастирським словом, у якому розповів про значення Євангельських заповідей блаженства у сходженні християнина сходинками спасіння.

Після запричасного вірша митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зачитав Звернення Предстоятеля УПЦ з нагоди проведення Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну.

Нагадаємо, вчора, 2 липня, Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив усіх учасників Всеукраїнського Хресного ходу. Це час проявити своє християнське сумління, — наголосив він (відео).

На завершення Його Блаженство привітав усіх з днем пам’яті всіх святих землі Руської.

Напередодні ввечері Предстоятель звершив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Просмотров: 1405

Залишити відповідь