На заході та сході України учасники Всеукраїнського Хресного ходу пішки долають понад 30 кілометрів за день

Хрестоходці, котрі вийшли з Почаїва, вже подолали кордон Тернопільської та Рівненської єпархій.

11 липня 2016 року віряни Української Православної Церкви, які вирушили зі Свято-Успенської Почаївської Лаври хресним ходом до Києва, перетнули кордон Тернопільської та Рівненської єпархії. В той самий час на Харківщині тисячі вірян в рамках Всеукраїнської Ходи миру прямують до Полтави. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадаємо, Всеукраїнський Хресний хід 9 липня, вийшов із Свято-Успенської Почаївської Лаври, аби з’єднатися з хресною ходою, що вирушила зі Свято-Успенської Святогірської Лаври 3 липня

На Заході та Сході України учасники Всеукраїнського Хресного ходу пішки долають понад 30 кілометрів за деньЯк повідомляють у Тернопільській єпархії, близько тисячі людей на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм та єпископом Шумським Серафимом прибули до села Сураж, де ходу зустрів митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій з духовенством і місцевими вірянами. Архієреї урочисто передали владиці Варфоломію чудотворний образ Почаївської ікони Божої Матері. Після молебню хода продовжилася вже територією Рівненщини.

Сьогодні паломники подолають 38 кілометрів та зупиняться на ночівлю у Свято-Троїцькому Межирицькому монастирі.

Нагадаємо, вчора багатотисячна Всеукраїнська молитовна хода миру продовжила свій хід із Кременеця і Харкова

Тим часом інший хресний хід, що йде до столиці зі Свято-Успенської Святогірської Лаври, сьогодні подолає з молитвою за мир в Україні маршрут Люботин – Валки дистанцією у 34 кілометри. Як повідомляють організатори ходи, у місті віруючих зустрічатиме місцева влада та згодом відбудуться вечірнє богослужіння за участі хрестоходців.

Детальні карти маршрутів можна знайти за посиланням.

Фото прес-служби Рівненської єпархії

Просмотров: 1729

Залишити відповідь