Учасників Всеукраїнського Хресного ходу підтримують віряни з різних регіонів України та з-за кордону (відео)

Наразі паломники перебувають у двох Спасо-Преображенських чоловічих монастирях: Тригірському та Мгарському.

17 липня 2016 року учасники Всеукраїнського Хресного ходу миру, любові та молитви продовжили своє паломницво до Києва, щоб 27 липня взяти участь в урочистостях до Дня Хрещення Русі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Раніше повідомлялося, що Директор Міжнародного інституту афонської спадщини анонсував святкові заходи до Дня Хрещення Русі

5789741629fea

Віруючі, котрі прямують до столиці зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, сьогодні подолали більше 30 кілометрів шляху з Чуднева до Спасо-Преображенського Тригірського чоловічого монастиря, що на Житомирщині.

Учасники ходи, кількість яких нараховує понад 1000 осіб, повідомляють, що дистанцію їм вдалося подолати з Божою помічу без особливих труднощів. «Нас підтримують віруючі з різних єпархій – сьогодні з Києва привезли 1500 пиріжків, а чоловік з Вінниці, котрий не має можливості взяти участь в ході, передав питну воду, яка зараз у спеку дуже потрібна», – розповідає протоієрей Віктор Земляний. Священик повідомив, що благодійні кошти для потреб учасників Хресного ходу передають небайдужі навіть з-за кордону .

Паломники, які вийшли зі Святогірської Лаври, також наразі перебувають в монастирі – Мгарській Свято-Преображенській чоловічій обителі. Учасники ходи теж отримують підтримку з різних регіонів нашої держави, зокрема з Дніпропетровська та Полтави вірянам цими днями були доставлені продукти харчування.

Всього зараз у монастирі перебуває кілька сотень паломників, котрі завтра планують продовжити хресний хід у напрямку Лубен.

Нагадаємо, Мгарську обитель у травні цього року відвідав Предстоятель УПЦ.

Відео: Православний вісник
Фото: Полтавська єпархія

Просмотров: 2054

Залишити відповідь