У Києво-Печерській Лаврі відбудеться фотовиставка “Подорож до Афону” та презентація ювілейних видань

Святковий захід, присвячений 1000-річчю давньоруського чернецтва на Святій Горі, прикрасить концерт візантійських піснеспівів

24 липня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври о 16:00 відбудеться відкриття фотовиставки “Подорож до Афону”, присвяченої 1000-річчю давньоруського чернецтва на Афоні.

Athos300В ході заходу також відбудеться презентація видавничих проектів Афонського Свято-Пантелеімонівського монастиря і Міжнародного інституту афонського спадщини в Україні. Окрім цього, відвідувачі зможуть почути афонські і візантійські піснеспіви під час концерту.

У відкритті заходу візьмуть участь архієреї Української Православної Церкви, делегація від Святої Гори та Міжнародного інституту афонського спадщини в Україні.

Присутні зможуть ближче познайомитися з життям і побутом насельників Афону, більше дізнатися про 1000-річну історію давньоруського чернецтва на Афоні, духовно-історичні зв’язки Київської Русі та Афона, вплив Святогірського чернецтва на становлення Києво-Печерської Лаври і православного чернецтва в Україні.

Нагадаємо, Директор Міжнародного інституту афонської спадщини анонсував презентацію вперше виданих перекладів українською творів вітчизняних подвижників Афону. Раніше повідомлялося, що Священний Синод благословив прославлення відомого афонського подвижника та палкого поборника Православної віри преподобного Іоанна Святогорця (Вишенського).

Просмотров: 640

Залишити відповідь