Програма урочистостей 27-28 липня в Києві (довідки для акредитованої преси)

27-28 липня 2016 року в Києві відбудуться святкові заходи з нагоди Дня Хрещення Київської Русі та 1000-ліття давньоруського чернецтва на Святій Горі Афон, про повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Дивіться основні святкові заходи на в ефірі телеканалу “Інтер”.

Довідка для акредитованої преси.

О 12.30 на Європейській площі відбудеться урочиста зустріч двох Хресних ходів зі сходу та заходу України, які очолять намісники Лавр.

Одночасно о 12.30 на Володимирській гірці розпочнеться брифінг для акредитованих представників ЗМІ.

О 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади та уряду України.

О 13.30 розпочнеться багатотисячний Хресний хід з чудотворними іконами: від Володимирської гірки – до Києво-Печерської Лаври. Під час молитовної ходи Блаженніший владика зробить одну невелику зупинку (подробиці – акредитованій пресі).

MG_3171Центр інформації УПЦ, звертаючи увагу на досвід минулого року, просить телеканали та інформаційні агентства акредитувати на події 27 липня, по можливості, дві знімальні групи. Одна знімальна група може залишитися на Європейській площі і побачить події, які відбуватимуться тут о 12.20-12.40 та біля 14.00-14.20. Інша – зможе потрапити на брифінг та відзняти молебень на Володимирській гірці. Через велику кількість людей минулого року ЗМІ, які були на Володимирській гірці намагалися, але не встигли потрапити на вулицю Грушевського – до місця загибелі активістів Майдану, де Предстоятель УПЦ поклав квіти і звершив панахиду.

27 липня о 17.00 на площі перед Успенським собором розпочнеться всенічне бдіння. Також планується брифінг намісників трьох лавр України, про який акредитованим ЗМІ буде повідомлено додатково.

28 липня о 08.15 у Києво-Печерській Лаврі почнеться брифінг з нагоди Дня Хрещення Київської Русі і прославнення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років подвизався на Афоні.

О 09.00 на площі перед Успенським собором почнеться святкова Божественна літургія.

Акредитація ЗМІ обов’язкова.

До уваги журналистів! На святкових заходах при собі обов’язково мати перепустку, паспорт і посвідчення редакції, від якої акредитовано особу.

Довідки для представників ЗМІ: (066) 095 14 76 або (068) 876 50 96.

Просмотров: 4603

Залишити відповідь