Акція носить мирний характер – ви можете самі в цьому переконатися – начальник СБУ в Київській області про Хресний хід

У Службі безпеки закликали не нагнітати ситуацію навколо молитовної ходи та доводити до відома громадян України, що акція носить мирний характер й проводиться без конфліктів не перший рік

25 липня 2016 року начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук і заступник начальника столичного управління поліції Віктор Нечитайло провели спільний брифінг для ЗМІ, присвячений висвітленню інформації про заходи безпеки Всеукраїнського Хресного ходу в Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеканал”112.

С. Грещук / фото 112.ua
С. Грещук / фото 112.ua

На самому початку брифінгу С. Грищук наголосив, що подібна Хресна хода УПЦ проводиться не вперше і завжди носила мирний характер. «Ніколи не було ніяких міжконфесійних конфліктів, ніколи не було ніяких провокацій і ми робимо все для того, щоб ця Хресна хода, яка проходить по території Київської області пройшла мирно», – сказав начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Він також зауважив, що перед молитовною ходою в Києві Служба безпеки провела спеціальну нараду за участі секретаря Київської єпархії УПЦ протоієреєм Віктором Іващуком і представниками «Київського патріархату», за результатами якої було визначено, що «міжконфесійні непорозуміння між двома православними громадами в Україні відсутні».

За словами Грещука, з огляду на це, будь-яка спроба порушити громадський порядок під час проходження Хресного ходу столицею буде розцінюватися як «провокація з боку окремих громадян, які мали за мету дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в нашій країні».

Брифінг / / фото 112.ua
Брифінг / фото 112.ua

Стосовно організації Всеукраїнської Хресної ходи начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області зазначив, що учасники дотримуються громадського порядку й ніяких суттєвих правопорушень зафіксовано не було. «Захід проходить мирно і взагалі будь-яких протиріч немає», – запевнив журналістів С. Грещук.

Під час брифінгу було також зроблено заяву щодо звинувачень учасників Хресного ходу у використанні антиукраїнської символіки. «Станом на сьогоднішній день – по території Житомирської, Полтавської, Київської областей – така символіка відсутня, немає ніяких будь-яких закликів антиконституційного характеру, – наголосив держслужбовець. – Їх немає – ви можете самі в цьому переконатися, і, думаю, ви в цьому переконалися».

Він додав: «Захід анонсовано православними вірянами, які не сповідують будь-якого повалення конституційного устрою чи державної влади чи масових безпорядків – вони закликають до молитви за мир і любов в Україні».

На завершення свого виступу С. Грещук звернувся до журналістів не нагнітати ситуацію наколо молитовної ходи. «Найголовніше – спільна відповідальність всіх. Велике прохання – ми звертаємось до ЗМІ – підтримувати і доводити до відома громадян України, що акція носить мирний характер, що вона відбувалася не один рік, що немає ніякого міжконфесійного протистояння», – підкреслив начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці заявили, що зроблять все, аби Всеукраїнський Хресний хід у Києві був безпечним.

Просмотров: 942

Залишити відповідь