Міністр МВС розповів про заходи безпеки в столиці під час проходження Хресного ходу 27 липня

26 липня 2016 року під час брифінгу, присвяченого висвітленню заходів безпеки під час Всеукраїнської Хресної ходи в Києві, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков роз’яснив ситуацію навколо організації охорони учасників молебню і святкової ходи в центрі міста. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеканал “112”.

На початку свого виступу міністр зазначив, що сьогодні було досягнуто домовленості з Предстоятелем УПЦ Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм щодо організації учасників Всеукраїнського Хресного ходу ввечері. «Зараз віруючі зупинять цей хід, сядуть в автобуси і проїдуть до місця ночівлі», – зазначив Арсен Аваков.

А. Аваков
А. Аваков

Він підкреслив, що в повній координації з мерією Києва та Національною гвардією правоохоронці взмозі забезпечити порядок святкових заходів на Володимирській гірці й за маршрутом Хресного ходу до Києво-Печерської Лаври.

«Будь-який громадянин може прийти на цей молебень, і ми забезпечимо його безпеку там. Доступ до Володимирської гірки буде проводитися через відповідний контроль безпеки, який буде включати в себе близько 20 рамок металошукачів. Крім того, буде проводитися особистий перегляд сумок і рюкзаків», – сказав міністр МВС, пояснюючи запобіжні заходи побоюванням, щоб «з молебню зробили провокацію».

Також Арсен Аваков розповів, що після молебню відбудеться Хресний хід в Лавру і висловив надію, що молитовна хода пройде, як і в минулому році «спокійно і без ексцесів».

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що правоохоронці перекрили дороги в Києві Всеукраїнському Хресному ходу, оскільки через загрозу мінування маршрутів міністр МВС заявив, що безпека громадян вище релігійних ритуалів.

Начальник ГУ МВС в місті Київ Андрій Крищенко розповів, що мерія столиці виділила автобуси, які завтра вранці довезуть всіх паломників з Київської області на Володимирську гірку. «Пішої ходи, яка спочатку планувалася – не буде», – сказав він стосовно об’єднання Хресних ходів на Європейській площі, яке планувалося провести перед молебнем.

У свою чергу Арсен Аваков додав, що транспортні засоби будуть супроводжуватися поліцією. «Повний контроль тих, хто приїжджає автобусів – ніяких там ні бойовиків, ні сєпорів, ні збройних шибеників – давайте ми все це відкладемо в сторону», – зазначив міністр МВС. Він також додав: «Дуже важливо – я звертаюся до всіх патріотів – не дати перетворити цей релігійний ритуал в провокацію масштабу всієї країни. Давайте дамо цій ситуації можливість пройти в руслі нас».

Раніше, під час спільного брифінгу СБУ та Нацполіції, начальник ГУ СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук заявив, що впродовж молитовної ходи провокаторів серед її учасників не було виявлено. Нагадаємо, міністр внутрішніх справ називав маячнею чутки про провокаторів серед учасників Хресної ходи миру.

Просмотров: 1259

Залишити відповідь