Начальник ГУ СБУ в Києві та Київській області: Провокаторів серед ходи не виявлено

Працівники органів правопорядку та держбезпеки запевнили ЗМІ, що контролюють ситуацію з Всеукраїнськими Хресним ходом

25 липня 2016 року начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Степан Грещук і заступник начальника столичного управління поліції Віктор Нечитайло провели спільний брифінг для ЗМІ присвячений висвітленню інформації про заходи безпеки Всеукраїнського Хресного ходу в Києві.  Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на телеканал “112.

Відповідаючи на питання журналістів стосовно фактів виявлення та затримання провокаторів серед молитовної ходи, С. Грещук сказав: «Станом на сьогоднішній день провокатори не виявлялися – були тільки протистояння відомих громадських рухів у Полтавській, частково Житомирській областях, але вони мали ситуативний характер і ніякого резонансу станом на сьогоднішній день немає».

С. Грещук / фото 112.ua
С. Грещук / фото 112.ua

«Якщо нам відомі підозрілі особи – ми відповідно їх затримуємо», – додав держслужбовець і зазначив, що Служба безпеки контактує з місцевою владою, з настоятелями громад з метою контролю Хресної ходи.

Разом з начальником ГУ Нацполіції Києва Віктором Нечитайлом, С. Грещук заявив, що на території Київської області інформації про провокації з боку ходи точно немає.

Також під час брифінгу Начальник ГУ СБУ в Києві та Київській області зазначив, що у Хресній ході відсутня антиукраїнська символіка та немає ніяких будь-яких закликів антиконституційного характеру.

Просмотров: 1951

Залишити відповідь