У Києво-Печерській Лаврі відбувся брифінг керуючого справами УПЦ з приводу Всеукраїнської Хресної ходи в Києві

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Центр інформації УПЦ, у Всеукраїнському Хресному ході, який 27 липня відбувся в Києві, взяли участь понад 80 тисяч осіб і близько 20 тисяч осіб зустрічали хід у Києво-Печерській Лаврі.

Про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній на брифінгу в Києво-Печерській Лаврі.

Митрополит Антоній / фото Центру інформації УПЦ
Митрополит Антоній / фото Центру інформації УПЦ

«Божою милістю Господь зібрав для молитви понад 80 тисяч паломників. Саме стільки людей, за підрахунками, йшло від підніжжя пам’ятника князю Володимиру до Києво-Печерській Лаврі, – уточнив Преосвященний владика. – З огляду на те, що дуже багато людей чекало хрестоходців вже біля Києво-Печерської Лаври, можна вважати, що сьогодні з нами святкує близько 100 тисяч наших віруючих».

Нагадаємо, що 27 липня в Києві на Європейській площі відбулася урочиста зустріч двох Хресних ходів зі сходу і заходу України, яка була ознаменована дзвоном дзвонів трьох українських Лавр.

Зустрівшись, учасники Хресного ходу піднялися на Володимирську гірку, де Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні єпископату УПЦ звершив молебень за мир в Україні.

Під час Хресної ходи з Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври Предстоятель УПЦ зробив невелику зупинку на вулиці Грушевського, на місці загибелі активістів Майдану. Його Блаженство поклав квіти і відправив заупокійну літію за упокій душ спочилих.

Просмотров: 794

Залишити відповідь