В різних регіонах України тривають традиційні хресні ходи

На заході країни стартували прощі до Почаївської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

cmLhu4oRbtA-1024x57627 липня 2016 року, з благословення єпископа Івано-Франківського та Коломийського Тихона, розпочався традиційний хресний хід Івано-Франківськ – Почаїв.

Перед початком хресного ходу паломники молилися за мир у державі за Божественною літургією в Спасо-Преображенському храмі міста. По завершенні богослужіння священнослужителі звершили молебень за подорожніх, після чого учасники хресної ходи, виконуючи духовні піснеспіви, вирушили в дорогу.

Така проща з Івано-Франківська до Почаєва на свято Почаївської ікони Божої Матері відбувається вже 19 рік поспіль. Цього року паломництво присвячене молитві за мир та має назву «Любові, миру та єднання».

Днем раніше, 26 липня, із міста Ратне Володимир-Волинської єпархії стартував Міжнародний хресний хід до Почаївської Лаври. У ньому беруть участь паломники з України, Білорусії та Польщі.

На перехресті в селі Буцин Старовижівського району учасників хресного ходу вітали духовенство та віряни двох благочинь: Кремнецького та відповідно Старовижіського. Після нічлігу та спільної молитви паломники попрямували до Ковеля.

Міжнародний хресний хід проводиться вчетверте. У минулих роках він розпочинався у Білорусі. Цього року хода стартувала з Володимир-Волинської єпархії.

Нагадаємо, за традицією, 2 серпня, у день пам’яті святого славного пророка Ілії, відбувається щорічний хресний хід, присвячений святкуванню на честь Почаївської ікони Божої Матері (5 серпня). У ході беруть тисячі вірян, котрі проходять шляхом, яким понад 400 років тому святиня дісталася Лаври. Минулого року хресний хід об’єднав 5 тисяч прочан.

Також напередодні Дня Хрещення Русі та дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, з благословення правлячого архієрея, у Ровеньківській єпархії пройшли святкові хресні ходи.

Моління розпочалось Божественною літургією в Свято-Миколаївському соборі. Після богослужіння відбулася молитовна хода центральними вулицями Ровеньків.

Під час хресного ходу було звершено акафіст про примноження любові та викоріненню всілякої злоби серед народу, а також молебень за мир в Україні.

Нагадаємо, 27 липня 2016 року добіг кінця Всеукраїнський хресний хід миру, любові та молитви за України. Завершився він зустріччю західної та східної гілок ходи на Європейській площі у Києві та святковими богослужіннями. Аби взяти участь в останньому дні ходи, до Києва прибули десятки тисяч прочан з багатьох єпархій Української Православної Церкви.

Просмотров: 1182

1 коментар

  1. “Така проща з …” – зачем вы ориентируете верующих, что участие в Крестном ходе приносит непременное прощение грехов? Ведь прощение возможно только покаянием… Искренним и сердечно-умным, способным изменить человека к лучшему. И Крестный ход – только подготовка к предстоящему покаянию и, возможно, прощению. Уровень необразованности наших верующих в самых простых понятиях зашкаливает, и духовенство равнодушно стоит в стороне, а возможно, и само не всегда способно наставить в Истине. Безусловный подвиг Крестного хода, особенно в условиях крайне агрессивного униатства, всегда зачтётся; но так нужно понимать суть происходящего

Залишити відповідь