Десантники відзначили своє професійне свято молитвою

 У Луцьку військовослужбовці повітряно-десантних військ помолилися за Літургією у храмі на честь святого пророка Іллі, а у Вінниці духовенство УПЦ взяло участь в урочистих заходах на честь свята, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на прес-служби єпархій

2 серпня 2016 року, у день пам’яті пророка Іллі, волинські десантники помолилися за Літургією у луцькому Свято-Іллінському храмі. Цього дня в Україні також відзначають день аеромобільних десантних та повітряних військ ЗСУ, покровителем яких є святий пророк Ілля.

З нагоди свята на території храму, парафіянами якого є представники ПДВ, відбулася церемонія підняття прапору, після чого було звершено молебень за здоров’я десантників та літія за упокій душ спочилих воїнів. Особлива молитва була піднесена за українських військових, які зараз виконують свій обов’язок на сході держави.

Разом з духовенством і парафіянами храму за богослужінням молився вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, котрий привітав військових з професійним святом. Він наголосив на тому, що Церква молиться за всіх своїх вірних, зокрема особливо за військо та владу.

Деякі з присутніх за богослужінням військовослужбовців отримали у нагороду пам’ятні знаки Міністерства оборони України. Серед нагороджених і настоятель Свято-Іллінського храму, колишній десантник, протоієрей Микола Гумелюк.

Такий початок святкування волинськими десантниками свого професійного свята є вже традиційним – повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

viber imageЦього ж дня у місті Ахтирка Сумської єпархії відбулося освячення пам’ятного знаку ветеранам ПДВ Ахтирщини. З благословення архієпископа Сумського й Ахтирського Євлогія, настоятель Архангело-Михайлівського храму протоієрей Георгій Сєрий звершив освячення пам’ятнику.

Отець Георгій привітав присутніх зі святом повітряно-десантних військ і пам’яттю їх святого покровителя – пророка Іллі. Він побажав їм та їхнім сім’ям допомоги Божої, миру та благополуччя.

У Вінниці з нагоди Дня повітряно-десантних військ пройшли урочисті заходи за участі військових десантників та вінницьких ветеранів-спецпризначенців. На запрошення організаторів – Союзу десантників Вінничини – в урочистостях взяли участь капелани-волонтери з Вінницької єпархії УПЦ.

Протоієреї Анатолій Кузнєцов, Олексій Волков і Сергій Ковтун звершили заупокійну молитву за загиблими військовослужбовцями та поклали квіти до міського Меморіалу Слави. Священики також помолилися за мир в Україні, а потім виголосили многолітня українським військовим. Отець Анатолій також привітав усіх присутніх зі святом і побажав Божої допомоги у службі народу України.

Вінницьких капеланів з волонтерами і зокрема представниками Союзу десантників Вінниччини, який очолює Віктор Маліновський, пов’язують неодноразові поїздки до українських військових у зону бойових дій, де священики надають духовну допомогу бійцям, а також доставляють їм ліки, одяг, взуття та продукти харчування від парафіян з Вінниччини.

Просмотров: 448

Залишити відповідь