Блаженнішого Митрополита Онуфрія відвідали 100 дітей з прифронтової зони АТО (фото, відео)

Після зустрічі з Предстоятелем Української Православної Церкви юні гості помолилися за мир і добробут у країні за молебнем, який очолив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній.

4 серпня 2016 року у своїй резиденції на території Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв 100 дітей з Донецької та Луганської областей, які проживають у прифронтовій зоні АТО. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Візит дітей до Лаври був організований зусиллями військової частини 3066 міста Києва Національної гвардії України, а також благодійного проекту «Наша Лепта» на базі храму на честь святителя Миколая Чудотворця при 17-ій лікарні міста Києва.

Його Блаженство звернувся зі словом настанови до юних гостей та благословив їх. Кожен присутній отримав від Предстоятеля у подарунок солодощі.

Згодом, як повідомляє Центр інформації УПЦ, після екскурсії територією монастиря, діти зібралися біля пам’ятника Кирилу і Мефодію на площі біля Дальніх печер, де керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив молебень. За богослужінням також молився вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Миколай.

Після спільної молитви Його Високопреосвященство звернувся до дітей з напутнім словом.

«Вам, на самому початку життя, Господь дав пережити дуже складні часи: бачити і чути гуркіт гармат і знати про те, що вмирають поруч близькі люди – це дуже страшно. Святі люди кажуть, що найстрашніший гріх – це гріх війни. Але нам потрібно, насамперед, подолати агресивність, яка іноді поглинає всіх нас, – наголосив архієрей. – Навчитися любити, терпіти і бути мужніми».

«Будьте добрими дітьми своїм батькам, нашій рідній землі – Україні. Вас навчають, і ще будуть вчити багатьом важливим цінностям, але найголовніше, що є в цьому житті – це заповідь Божа: «Майте любов між собою», – побажав митрополит Антоній.

Після звернення Преосвященного владики, діти запустили в небо на повітряних кульках трьох символічних ангелів: Миру, Любові та Доброти, до яких прикріпили свої сокровенні листи-молитви до Господа.

Всі юні гості отримали благословення митрополита Антонія та пам’ятні подарунки: книги, ікони та солодощі.

Відео: “Інтер”

Просмотров: 928

Залишити відповідь