Блаженніший Митрополит Онуфрій: Християнам не потрібно орієнтуватися на те, як живе інший світ

Сьогодні увесь світ живе по правилам, які нерідко суперечать Божим законам.

Під час недільної проповіді 7 серпня 2016 року Блаженніший Митрополит Онуфрій на прикладі Євангельської історії про двох сліпих (Мф. 9, 27-35) розтлумачив чого хоче від своїх учнів Господь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сліпі йшли за Спасителем і взивали “Помилуй нас, Іісусе, Син Давидів!”. А Господь буцімто не звертав на них уваги. Він міг відразу їх зцілити, але не зробив цього з двох причин, — зазначив Предстоятель, — по-перше, Він не хотів, щоб це диво бачили інші люди, а по-друге, бажав випробувати віру цих сліпців».

По слову Архіпастиря, для того, щоб ми могли так само, як ці сліпі, що прозріли отримувати від Бога благодіяння, мусимо мати віру, підтверджену справами.

«Спасительною віра буде тоді, коли людина все своє життя підкорить Тому, в Кого повірила, своєму Творцю і Богові. Вона буде робити не те, чого їх хочеться, а те, що заповідав Господь», — підкреслив Блаженніший владика.

«Нам хочеться когось образити або помститися, але ми мусимо утримуватись. Хтось образив нас, ми повинні себе примушувати вибачати. Нам не хочеться молитися – в нас немає часу, настрою, сили — але ми маємо ставати на молитву. Нам не хочеться йти до церкви в недільний чи святковий день — а ми повинні йти в храм Божий, — зазначив Блаженніший владика. — Все, що було заповідано людині від Бога, вона повинна виконувати».

Таким чином у людини з’являється віра від власного досвіду. «Така віра, підкріплена виконанням заповідей Божих, – є вірою сильною, — наголосив Предстоятель, — її ніхто не зможе похитнути».

Наполегливо трудитися над тим, щоб здобувати таку доскональну віру потрібно в будь-яких умовах.

«Сьогодні ми особливо повинні жити по християнським законам, а не по законам цього світу. Не потрібно дивитися як живе світ, у ньому панують трішки інші правила, — зокрема зазначив Митрополит Онуфрій. — Стало модним, наприклад, щось зробити на п’ять гривень, а реклами з цього – на п’ять тисяч. Це неправильно. Добро потрібно робити так, щоб ліва рука не знала, що творить права».

Блаженніший владика наголосив, що «доки будуть люди, які житимуть по християнським законам, які робитимуть добро жертовне, доти буде існувати світ».

«Нехай Господь допомагає кожному з нас працювати над тим, щоб покоряти себе волі Божій, щоб зрощувати у собі віру. Це принесе нам Боже благословення на землі і спасіння на Небі в Христі Іісусі Господі нашому», — сказав він.

Просмотров: 1883

Залишити відповідь