Соціальні відділи єпархій УПЦ надали допомогу переселенцям зі східних областей та малозабезпеченим людям

Соціальний відділ Кафедрального собору УПЦ щодня надає продуктову допомогу малозабезпеченим пенсіонерам та людям без місця проживання, а в одному з супермаркетів Запоріжжі віряни Запорізької єпархії відкрили пункт збору гуманітарної допомоги для переселенців і дітей-нівалідів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

11 серпня 2016 року в галереї «Соборна» була організована благодійна акція роздачі продуктів харчування для нужденних людей та людей похилого віку.

З благословення вікарія Київської Митрополії єпископа Бородянського Варсонофія вже протягом кількох років надається благодійна допомога малозабезпеченим та людям без постійного місця проживання. Також для покращення координації гуманітарної роботи, при громаді було створено Соціальний відділ, який займається усіма видами соціального служіння.

В одному з супермаркетів міста Запоріжжя з липня 2016 року почався збір предметів першої необхідності для переселенців зі східних областей, які проживають у місті Запоріжжя, а також для дітей-інвалідів соціальних установ регіону.

4Збір посильної гуманітарної допомоги нужденним, з благословення архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки, проводять керівник Єпархіального відділу з соціального служіння і благодійності монахиня Ірина (Марущак) та працівник відділу ієродиякон Тихон.

Нагадаємо, пожертви у вигляді продуктів харчування Запорізька єпархія періодично передає в центри для переселенців, а також в інтернати, хоспіси та міський геріатричний пансіонат.

image-11-08-16-11-26-5-624x468З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, протягом липня та серпня цього року благочинний Деснянського благочиння Київської єпархії, настоятель Свято-Троїцього собору протоієрей Димитрій Григорак разом з духовенством парафії взяли участь у щорічній культурологічно-відпочинковій програмі для дітей. Заходи відбувались на базі Центру дітей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Дітям та вихованцям Центру були проведені екскурсії Свято-Троїцьким собором, після яких дітей пригощали обідом у трапезній храму.

news_big_30375У Кіровоградській єпархії було передано допомогу для новонароджених малюків, від яких відмовились батьки.

Кошти та різні необхідні речі для немовлят, що були зібрані небайдужими мешканцями міста, передав керівник Єпархіального відділу благодійності і соціального служіння протоієрей Андрій Бобрик в рамках доброчинного проекту «Справи милосердя».

Раніше повідомлялося, що минулого місяця Одеська єпархія надала гуманітарну допомогу для більш ніж 300 нужденних. Серед них буди переселенці зі східних областей, люди похилого віку, інваліди та малозабезпечені сім’ї.

Просмотров: 330

Залишити відповідь