Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі на Буковині (відео, фото)

Цього дня обитель на Анниній горі урочисто святкує престольне свято

14 серпня 2016 року, у Неділю 8-у після П’ятидесятниці, свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього, день пам’яті святих мучеників Маккавеїв, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Аннинському жіночому монастирі, що у містечку Вашківці Вижницького району Чернівецької області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ікона Винесення Чесних Древ Хреста Господнього

Історія свята Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього пов’язана з давньою візантійською традицією обходити зі Святим Хрестом вулиці міста, задля запобігання хвороб, які дуже часто поширювалися на початку серпня. Цього ж дня звершується святкування на честь Всемилостивого Спаса. Воно було започатковане у ХІІ столітті, після перемоги князя Андрія Боголюбського над волзькими болгарами. Ікона Спасителя, перед якою молилися з подякою князь та воїни освітила їх дивним сяйвом, після чого звичай звершувати моління перед образом Спаса в цей день поширився Церквою.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Камянець-Подільський і Городокський Феодор, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Банченський Лонгин, єпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство монастиря та гості обителі в священному сані.

За богослужінням молилася багатотисячна паства Буковини та інших регіонів України.

1Нижній храм центрального собору монастиря освячений на честь святих мучеників Маковіїв.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до численних парафіян та паломників, які зібралися на престольне свято Свято-Аннинської обителі, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту було звершене освячення меду і трав.

Далі Предстоятель привітав усіх з недільним днем і святом, а також вручив церковні нагороди благодійникам монастиря.

Насамкінець, Блаженніший владика окропив паству святою водою та благословив усіх.

Напередодні ввечері Його Блаженство очолив всенічне бдіння у Свято-Духівському кафедральному соборі Чернівців.

Нагадаємо, цього дня розпочинається Успенський піст, якій триватиме до 27 серпня включно – передсвята Успіння Пресвятої Богородиці.

Просмотров: 3786

Залишити відповідь