Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав якості преображенної людини

Шлях, який веде до радості, миру і світла — це шлях преображення через виконання закону Божого.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій в день Преображення Господа і Спаса нашого, в якому Він відкрив людям славу свого Божества, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Через своє преображення Спаситель нагадує нам про те велике призначення, яке має людина, створена за образом і подобою Божою.

«Спаситель говорить “будьте совершенны, как совершен Отец ваш Небесный” (Мф. 5:48). Апостол Павло продовжує “подражатели мне бывайте, якоже и аз Христу” (1 Кор. 11, 1). Це шлях, на який закликає Бог кожну людину»,— сказав Предстоятель.

За словами Архіпастиря, виконання закону Божого — це і є той шлях, який приводить людину до уподібнення Господу. Той, хто йде цим шляхом досягає згодом духовної досконалості.

«І тоді таким людям Бог дає таку міру любові, що вони люблять навіть своїх ворогів, і люблять не тільки розумом, а всією душею, всім серцем. За тих, хто проклинає моляться, хто ненавидить благословляють. Якщо людина падає, жаліють її, успішному не заздрять, а радіють так, як би самі мали успіх. Ось це є властивості людини преображенної, людини, яка уподібнилася Богові», — зазначив Предстоятель.

19 серпня 2016 року, у день Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 430

Залишити відповідь