Блаженніший Митрополит Онуфрій: У того, хто виконує Божі заповіді, завжди гарний настрій

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у день Преображення Господа і Спаса нашого Іісуса Христа, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Божественна природа — це світло, це любов, це дух, це життя. І Господь це показав усім нам через апостолів на горі Фавор», — зазначив Блаженніший владика.

За словами Архіпастиря, всі люди прагнуть до преображення, тільки не кожен може відразу знайти правильний шлях, який веде до радості, миру і світла.

«Одні шукають цей шлях в наркотиках, інші в алкоголі, треті в багатстві, славі. Люди всіляко намагаються звільнитися від гнітючих їх пристрастей. Але те, що робить людину подібною до Бога, дає йому радість, мир, світло внутрішній, досягається тільки через виконання заповідей Божих»,— підкреслив Його Блаженство.

Він звернув увагу, що маленькі преображення трапляються з кожною людиною час від часу.

«Якщо людина уважна до себе, то вона знає, що бувають в її житті такі періоди, коли весь світ навколо не милий. Нам ніщо не любо, все для нас погано, люди всі погані, ми кидаємося на них як звірі, природа навколо нас темна, похмура. Коли цей стан змінюється, і ми знову «в настрої», як ми це називаємо, тоді для нас точно ті ж люди, яких ми вчора хотіли образити, вже приємні, природа навколо нас красива. Це і є маленькі преображення людини», — зазначив Блаженніший владика.

У того, хто виконує заповіді Божі, таких хороших періодів стає все більше, підкреслив Архіпастир.

«Коли людина йде шляхом заповідей Божих, то смуги «відсутності настрою» в її житті звужуються, а смуги «настрою» розширюються», — сказав він.

А у того, хто досяг висот духовної досконалості, за словами Митрополита Онуфрія, з’являються сили жити згідно з Божественним законом завжди.

19 серпня 2016 року, у день Преображення Господа Бога і Спаса нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 949

1 коментар

  1. «Коли людина йде шляхом заповідей Божих, то смуги «відсутності настрою» в її житті звужуються, а смуги «настрою» розширюються»

    Просто и по этому доходчиво. Ведь где просто, там и Ангелов сто

Залишити відповідь