Благодійні відділи єпархій УПЦ організували відпочинок для дітей з обмеженими можливостями

На Закарпатті та Кіровоградщині священики організовували літні дитячі табори, де особливі діти долучаються до молитви, богослужінь і Таїнств

22 серпня 2016 року, з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, стартував перший дитячий оздоровчий місіонерський благодійний табір для дітей з обмеженими можливостями «Промінь надії»

Відкриття табору розпочалося з молебню. Після нього дітей розселили по кімнатах та розпочалися табірні заходи – різноманітні ігри.

Основною метою діяльності табору є залучення дітей до молитви і причастя Святих Христових Таїн. На разі у ньому беруть участь 30 дітей.

Схожий табір під назвою «Джерельце надії» проходив з 4 по 10 липня у Кропивницькому на території Свято-Успенського храму, з благословення архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа.

Організаторами цього благодійного проекту виступили Відділ благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії, Свято-Успенський духовно-просвітницький центр та об’єднання батьків дітей з обмеженими можливостями.

Всього у таборі взяли участь близько 40 дітей, яких поділили на два загони, 12 волонтерів та батьки. Тематикою зміни були «Двунадесяті свята». Протягом сімох днів учасники змогли дізнатися про кожне велике свято і поринути у атмосферу Різдва Христового, Трійці, Вербної неділі, Пасхи.

Окрім молитви, духовних бесід та різноманітних ігор у таборі, діти побували на екскурсії в Льотній академії, зоопарку у селі Озера та влаштували пікнік на березі Кременчуцького водосховища у місті Світловодськ.

Наприкінці табірної зміни особливі діти долучились до Божественної літургії, причастившись Святих Христових Таїн. Кожна дитина отримала на згадку про табір грамоту, молитвослов та збірку духовних бесід.

Нагадаємо, духовенство УПЦ постійно опікується дітьми з особливими потребами. Тиждень тому у Рівненській єпархії біля джерела святої праведної Анни пройшов Перший з’їзд дітей з обмеженими можливостями.

Просмотров: 124

Залишити відповідь