Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з канадськими парламентарями

Під час зустрічі був обговорений сучасний релігійний стан канадського та українського суспільств, роль та місце православних громад у духовному житті обох країн

23 серпня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій прийняв у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври депутатів Парламенту Канади: Дж. Кенні, Г. Дженіусата та представника Світового конгресу українців С. Юраша. У зустрічі також взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Гості з Канади відзначили важливу роль української діаспори у розбудові їхньої країни, розповіли Блаженнішому Митрополиту Онуфрію про сучасний релігійний стан канадського суспільства, про міжконфесійні стосунки та особливості віросповідання різних верств населення Канади, включаючи емігрантів, про роль та місце православних громад у духовному житті їхньої країни. Також канадські парламентарі цікавились у Предстоятеля сучасним становищем Української Православної Церкви, її місією у справі відновлення миру та подолання військового протистояння на сході України, питаннями об’єднання та розвитку Українського Православ’я.

Предстоятель побажав канадським гостям Господньої допомоги в їхніх трудах на благо зміцнення канадсько-українських стосунків.

Нагадаємо, минулого місяця керуючий справами УПЦ зустрівся з губернатором штату Каліфорнія. Раніше повідомлялося, що Блаженніший Митрополит Онуфрій мав зустріч із Послом Республіки Угорщина в Україні.

Просмотров: 603

Залишити відповідь