Кам’янець-Подільський Хресний хід підходить до Почаєва — на кордоні Тернопільської області вірян зустрічав митрополит Сергій (відео)

На свято Успіння Божої Матері до Почаївської Лаври вирушили два масштабні хресні ходи з Кам’янець-Подільської та Вінницької єпархій УПЦ.

19 серпня 2016 року, в день Преображення Господнього, з Кам’янець-Подільського кафедрального собору розпочалася молитовна хода до Свято-Успенської Почаївської Лаври, яка 22 серпня вступила на територію Тернопільської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Тернополь-22.08-2
Митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій благословляє паломників

На кордоні Хмельницької та Тернопільської областей паломників зустрічали керуючий Тернопільською єпархією Української Православної Церкви митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій та духовенство і прихожани кафедрального собору міста.

Митрополит Сергій взяв участь у Хресному ході, приєднавшись до чисельних паломників, що направляються в Почаївську Лавру, несучи свій молитовний подвиг як дар Пресвятій Богородиці до дня свята Її пречистого Успіння. Під час запланованої зупинки більшість паломників особисто отримали благословення архіпастиря з побажанням кріпості сил і духу в цьому нелегкому, але такому необхідному, подвигові.

До Свято-Успенської Почаївської Лаври віруючі мають намір дійти завтра, 25 серпня.

За багаторічну історію молитовний хід збирав тисячі паломників, які долали шлях від Кам’янець-Подільського до Почаєва в 210 км. Цього року у путь вирушило близько чотирьох тисяч. Велика частина вірян приєдналася до ходу пізніше. У хресному ході щорічно беруть участь прочани Кам’янець-Подільської, Чернівецької, Волинської, Одеської та інших єпархій УПЦ, а також паломники з закордону.

Ще один Хресний хід в честь престольного свята Свято-Успенської Почаївської Лаври стартував 19 серпня зі Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря Вінницької області. Цей Хід проводиться вже 15-ий рік поспіль. Цього разу з Браїлова вийшло понад дві тисячі людей, які дістануться Почаєва 26 серпня.

012-3
Очолює молитовну ходу архімандрит Іоасаф (Ковецький), священик який нещодавно брав участь у Всеукраїнській Хресній ході миру і любові і очолював її східний напрямок

Впродовж усього шляху прочанами опікуються сестри Браїлівської обителі на чолі з ігуменею Антонією (Стеценко).

Нагадаємо, цього року у дні святкування на честь Почаївської ікони Богородиці до обителі прийшли 3 хресні ходи з різних областей західної України та з-за кордону. 5 серпня, за урочистими богослужіннями молилось понад 20 тисяч паломників.

Просмотров: 2645

Залишити відповідь