Архієпископ УПЦ під час візиту до Африканського континенту похрестив мешканців Танзанії та взяв участь у заснуванні школи для сиріт (фото)

17 серпня 2016 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, архієпископ Яготинський Серафим відвідав Танзанію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На прохання жителів області Кіліманджаро Його Високопреосвященство звершив Хрещення дітей дев’яти місцевих родин.

Під час звершення Таїнства владиці Серафиму співслужив священик Олександрійської Православної Церкви отець Джо.

Також під час візиту у країну східної Африки архієрей Української Православної Церкви відвідав дитячий притулок міста Аруша на півночі Танзанії. Поважного гостя зустріли місцеві жителі племені Масаї національними піснями та народними танцями. Його Високопреосвященство благословив усіх та подарував кожному іконки та натільні хрестики. Дітям були роздані продукти харчування та солодощі. Опісля за участі владики Серафима була звершена закладка каменю під будівництво школи для дітей-сиріт.

«Цьому народу потрібна віра та духовна підтримка», – підкреслив архієпископ Серафим. Адже велике значення для мешканців цього африканського регіону здавна має місія Православної Церкви.

Просмотров: 1567

1 коментар

Залишити відповідь