У єпархіях УПЦ помолились за правоохоронців, загиблих під час виконання службового обов’язку 

До Дня пам’яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов’язків у Сумській, Одеській та Херсонській єпархіях пройшли заупокійні богослужіння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

22 серпня 2016 року, з благословення архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія, у Покровському кафедральному соборі міста Охтирки відбулося заупокійне богослужіння.

Літію за загиблими поліцейськими звершив благочинний Охтирського і Великописарівського церковних округів протоієрей Євгеній Сопіга. Йому співслужили священнослужителі міста.

od1Також цього дня, з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, клірик єпархії ієрей Олег Сікорський звершив заупокійне богослужіння на території батальйону поліції громадської безпеки спеціального призначення у селі Кошари Комінтернівського району Одеської області.

Біля пам’ятного знаку міліціонерам, які загибли на цьому місті від рук терористів, спільно зі священиком молилися їхні родичі та товариші по службі.

Днем пізніше, 23 серпня, у Херсонській єпархії з благословення правлячого архієрея митрополита Іоанна, у храмі-каплиці на честь святих жон-мироносиць при Управлінні поліції охорони Херсонської області, відбулося заупокійне богослужіння за загиблими захисниками правопорядку.

Звершив панахиду клірик Свято-Духівського кафедрального собору Херсона протоієрей Костянтин Ланцев. Разом з ним за загиблих колег молилися працівники Управління.

Після панахиди отець Костянтин провів бесіду про християнське розуміння смерті та необхідність молитви за спочилих побратимів.

Нагадаємо, 4 серпня клірики Харківської та Полтавської єпархій взяли участь в урочистостях з нагоди святкування річниці створення Національної поліції України.

Просмотров: 261

Залишити відповідь