На Рівненщині невідомі вчинили пограбування ще двох храмів УПЦ

Поліція рекомендує парафіям встановлювати у храмах сигналізаційні системи

У ніч з 22 на 23 серпня сталося пограбування Хресто-Воздвиженського храму в селі Копитків Здолбунівського району на Рівненщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії

rivne
Хресто-Воздвиженський храм с. Копитків

Крадіжку настоятель храму протоієрей Олександр Данилюк помітив тільки 24 серпня. За його словами, перевірити релігійну споруду він наважився після того, як дізнався про пограбування у сусідніх селах.

«Настоятелем сільської церкви на честь Воздвиження Чесного і Животворчого Хреста я є вже понад 20 років. За цей час обкрадали чотири рази, але вперше злодіїв цікавили тільки кошти», – коментує отець Олександр.

Як і в інших випадках пограбувань храмів Рівненської єпархії, крадії викрали пожертвувані кошти для онкохворих дітей. Правоохоронці мають версію, що всі три пограбування скоїла одна і та ж особа.

Поліція Здолбунівського району наразі проводить слідчі дії у справах про пограбування церков та рекомендує парафіям встановлювати у храмах сигналізаційні системи.

Напередодні вночі 22 серпня було вчинено пограбування Свято-Вознесенського храму у селі Верхів Острозького району.

Невідомий зламав вхідні двері й проник у храм, звідки виніс пожертви та вино. По факту злочину поліцейські відкрили кримінальне провадження та проводять слідчі дії.

Нагадаємо, у Здолбунівському районі Рівненської області за останній тиждень було скоєно ще два пограбування храмів – у селах Здовбиця та Нова Мощаниця.

Фото – відділ комунікації поліції Рівненщини

Просмотров: 500

Залишити відповідь