В усіх єпархіях УПЦ помолилися за Україну в День 25-річчя Незалежності (фото)

Духовенство Української Православної Церкви також взяло участь в урочистостях з нагоди державного свята.

З благословення Предстоятеля УПЦ 24 серпня 2016 року в усіх храмах Української Православної Церкви були  звершені молебні за Україну, мир у державі та український народ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь в загальнодержавних урочистостях з нагоди свята. У супроводі єпископа Обухівського Іони та єпископа Ірпінського Климента він відвідав Софію Київську, де виголосив вітальне слово перед присутніми Президентом України Петром Порошенком, представниками державної влади та релігійних організацій.

voennyj-parad-ko-dnju-nezav_38383_p0

В цей же час в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври з благословення Предстоятеля подячний молебень відслужив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

8-14

ВІННИЦЯ

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбувся урочистий молебень, який звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон з духовенством міських храмів.

foto5838-1

За богослужінням були присутні керівники Вінницької області і м. Вінниці на чолі з головою Вінницької ОДА Валерієм Коровієм, головою обласної ради Анатолієм Олійником і головою Вінницької міської ради Сергієм Моргуновим, а також депутати, керівники силових структур, військові, члени закордонних делегацій.

Пізніше Митрополит Симеон з духовенством взяли участь у святкуванні Дня Незалежності України на Європейській площі  міста.

dsc-6136-1

Напередодні митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт разом із митрополитом Семеоном та представниками єпархіального духовенства взяв участь в урочистостях, які 23 серпня проходили у місті Вінниці у концертному залі «Плеяда».

_DSC0690 (Копировать)

ВОЛИНЬ

У храмах і монастирях Волинської єпархії була піднесена сугуба молитва за Україну. У храмі Всіх святих Землі Волинської у співслужінні сонму священнслужителів, очолив благочинний  Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук.

DSC_0017

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь в урочистостях на головній площі міста Луцька взяли Вікарій Волинської єпархії, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл, секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, а також помічники вікарія Волинської єпархії єпископа Камінь-Каширського Нафанаїла ієромонахи Афанасій та Паїсій.

aaaaa

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ

У Свято-Миколаївському храмі село Пульмо з нагоди 25-ї річниці незалежності України, була звершена святкова літургія ,на котрій молилися за мир і спокій в державі.

b.800.600.0.1.stories.content.2016.08_2016.24.pulmo.00

На богослужінні була присутня місцева влада на чолі з сільським головою Русланом Степановичем. По завершенні літургії маленькі прихожани привітали усіх зі святом і ще раз звернулися до Милостивого Бога з проханням про мир і благополуччя в нашій Батьківщині.

КІРОВОГРАД

Архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф очолив Божественну літургію в Спасо-Преображенському Кафедральному соборі обласного центру. Під час Літургії були піднесені молитви за Україну, мир у державі та український народ.

????????????????????????????????????

Цього дня молебні з нагоди державного свята були звершені в усіх храмах Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви.

КРИВИЙ РІГ

Святкування, присвячені 25-ій річниці Незалежності України у Кривому Розі відбулися 23 серпня 2016 року. В урочистих церемоніях взяли участь митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради Сергій Маляренко, заступник мера Кривого Рогу Валентина Бєрлін,   керівництво міста Кривого Рогу та семи його районів, представники трудових колективів та громадських організацій, небайдужа громадськість.

25_rokiv_nezalezhnosti-01

ЛЬВІВ

У Свято-Георгіівському кафедральному храмі Львовамолебень за Україну звершили прес-секретар єпархії ігумен Маркіан (Каюмов) у співслужінні протоієрея Івана Полотая, ієрея Володимира Каплуна та протодиякона Євгенія Голуба.

240816Привітання з нагоди 25-ї річниці Незалежності України усім вірним єпархії направив єпископ Львівський і Галицький Філарет.

НОВА КАХОВКА

У День незалежності України єпископ Новокаховський і Генічеський Філарет звершив Божественну Літургію в Іверському храмі Андріївського кафедрального собору Нової Каховки. Перед початком богослужіння був відслужений святковий молебень за Богом храниму Державу нашу Україну.

2016-08-24 Nezalezhnist Nova Kahovka 1Разом із парафіянами архіпастир та духовенство молилися про мир і спокій у нашій державі, про захист України від голоду і хвороб, нашестя іноплемінників та міжусобиць, про зміцнення тих, хто поставлений у влади. Було виголошено многоліття Богом хранимій країні нашій, її владі та війську і всьому боголюбивому народу.

ОДЕСА

24 серпня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела благочинний храмів Одеської єпархії протоієрей Павло Поліщук взяв участь в урочистих заходах, присвячених 25-річчю незалежності України, за участю керівників міста та області, депутатів обласної та міської рад, громадськості міста.

6-5

Продовженням свята став флешмоб і акція “Мир Україні”, організований Одеською єпархією та Одеською обласною радою миру на Соборній площі, в якій взяли участь духовенство єпархії, а також вихованці Недільних шкіл Одеси. В кінці свята у Спасо-Преображенському кафедральному соборі було звершено молебень за мир і благополуччя в Україні.

САРНИ

З благословіння керуючого єпархією Митрополита Сарненського і Поліського Анатолія у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Сарни був звершений святковий молебень на чолі з секретарем Сарненського єпархіального управління архімандритом Феофаном (Федюкевичем), під час котрого була прочитана молитва за Державу та освячено Державний прапор. За богослужінням молилися: народний депутат С.М.Євтушок, голова Сарненської райдержадміністрації Я.В.Яковчук, заступник голови райради М.А.Костецький, міський голова С.Б.Усик, керівники різних підприємств та установ району, освітяни та населення міста.

DSC_0056-1

Після молитви в кафедральному соборі, духовенство Сарненської єпархії урочистою ходою пройшли центральною вулицею міста до площі, на котрій був відкритий мітинг на честь свята.

СЄВЄРОДОНЕЦЬК

24 серпня у Сєвєродонецьку відбулися обласні урочистості з нагоди Дня Незалежності України. Вже традиційно розпочалися вони з молебню в Христо-Різдвяному кафедральному соборі, який очолив архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим. За богослужінням також молилися представники обласної влади, силових структур. Духовенство і парафіяни принесли сугубу молитву про мир в Україні та подолання міжусобної брані.

IMG_2851

По закінченні богослужіння владика Никодим подякував усім за спільну молитву та наголосив, що День Незалежності України в календарі знаходиться між двома великими православними святами — Преображенням Господнім і Успінням Пресвятої Богородиці. Архіпастир побажав, щоб святість цих днів і їх духовний зміст відбивалися і в державному святі, щоб країна преображалася і її жителі прикладали до цього всі зусилля. Архієпископ Никодим також взяв участь у святкових заходах на площі Перемоги.

ХЕРСОН

Святкування 25-річчя Дня незалежності України духовенство і віруючі Херсона розпочали з молитви про мир, під час Божественної літургії у Свято-Духівському кафедральному соборі в ніч з 23 на 24 серпня. Богослужіння очолив митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, за якими всі присутні молилися Господу про Україну, про наш народ, а також про упокій загиблих воїнів та невинновбитих на сході нашої країни в наші дні.

3b0c540f9ced176d1df94af1b54557fb

Молебні про мир в Україні в цей день відбувалися на всіх парафіях єпархії. Також в 10.15, у зв’язку з загальнонаціональною хвилиною мовчання в храмах був здійснений спільний дзвін.

5f8207b528392831036a6b03ef9f5a8f

Священнослужителі Херсонської єпархії з благословенням митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна взяли участь в урочистому мітингу, присвяченому ювілейній даті Незалежності України. В ході святкової програми прозвучав духовний гімн “Боже Великий Єдиний” у виконанні 132-х юних бандуристів, що є національним рекордом, а також відбулася церемонія нагородження почесних жителів Херсонщини президентськими нагородами і відзнаками Херсонської обласної державної адміністрації.

4c81185489fd252c520d7039dc47dae4

Один з найстаріших священнослужителів Херсонської єпархії, клірик Катерининського собору міста Херсона протоієрей Павло Галуненко, був удостоєний почесної президентської нагороди: ювілейної медалі “25 років Незалежності України”.

7adbdfa305438be26aec95645e757081

 

Просмотров: 1220

Залишити відповідь