У духовних школах УПЦ тривають вступні іспити

На стаціонар Кременецького духовного училища вступило 45 осіб, а до Полтавської місіонерської духовної семінарії – 22

26 серпня 2016 року в Кременецькому духовному училищі відбулися вступні іспити, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Тернопільської єпархії.

IMG_20160826_125048-1024x768Знання абітурієнтів оцінювали члени приймальної комісії, до складу якої увійшли митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим, інспектор училища протоієрей Володимир Петручок, а також викладачі навчального закладу.

Загальна кількість бажаючих вступити до училища становила 60 осіб. Абітурієнти складали іспити з Біблійної історії, Основ православного віровчення, знання молитов та співу.

Загалом, за словами членів приймальної комісії, усі вдало склали вступні іспити: на І курс стаціонару було зараховано 45 осіб, а також 5 абітурієнтів – на заочне відділення.

Всього ж в училищі на очній формі наразі начається більше 100 вихованців, повідомляють в єпархії.

Також цими днями, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у Полтавській місіонерській духовній семінарії відбулися вступні іспити на богословський факультет, а також іконописне і регентське відділення стаціонарної форми навчання. Екзаменаційну комісію, з благословення Його Високопреосвященства, очолив віце-ректор семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін.

За результатами вступної кампанії до духовної школи були зараховані 22 особи. Серед них третина має вищу та середню спеціальну освіту, – повідомляють у єпархії.

Нагадаємо, цього року в Київські духовні школи вступило 238 абітурієнтів.

З 22 по 24 серпня тривали вступні іспити до Почаївської духовної семінарії.

Близько 80 абітурієнтів демонстрували знання з Основ православного віровчення, церковної історії, а також вміння з церковного співу, церковнослов’янського читання.

У роботі приймальних комісій брали участь всі викладачі семінарії на чолі з ректором духовної школи єпископом Шумським Серафимом.

Загалом на стаціонар Почаївської духовної семінарії було зараховано 59 абітурієнтів.

Просмотров: 1108

Залишити відповідь