Предстоятель УПЦ очолив урочисте богослужіння з нагоди престольного свята у Києво-Печерській Лаврі (фото)

За Літургією відбулося прославлення святих, котрі подвизалися та були поховані в Києво-Печерській обителі.

28 серпня 2016 року, у Неділю 10-ту після П’ятидесятниці, свято Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

5Цього дня усі три Лаври Української Православної Церкви відзначають престольне свято.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Діонисій (Константинов), єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, а також братія та гості монастиря в священному сані.

За богослужінням, згідно рішень Священного Синоду УПЦ від 19 квітня та 20 липня 2016 року (Журнали № 21 та 29 відповідно), відбулося прославлення в лиці святих митрополита Київського і Галицького Іоаннікія (Руднєва, +1900) та схиієромонаха Вассіана Сліпого (Балашевича, +1827).

Обидва святих подвизалися та були поховані у Києво-Печерській Лаврі. Могила святителя Іоаннікія знаходиться у Хрестовоздвиженському храмі, а преподобного Вассіана – біля храму Різдва Пресвятої Богородиці.

Під час малого входу Предстоятель УПЦ удостоїв насельників Києво-Печерської Лаври в священному сані богослужбових нагород.

7Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після завершення богослужіння Предстояетель УПЦ очолив хресний хід до Ближных печер Києво-Печерської Лаври, де відбувся святковий молебень.

Напередодні ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Лаври.

Просмотров: 3074

Залишити відповідь