Свято-Успенська парафія с. Птича відзначила престольне свято

Незважаючи на утиски з боку представників «УПЦ КП», православна громада села помолилась за святковими богослужіннями на честь свята Успіння Пресвятої Богородиці на церковному подвір’ї

28 серпня 2016 року Свято-Успенська парафія Української Правосланої Церкви села Птича Дубенського району Рівненської області відзначила престольне свято. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Також у цей день віряни Свято-Успенського храму села Птича відзначали 45-річний ювілей пастирського служіння клірика храму протоієрея Миколая Сисонюка.

Майже рік місцева православна громада молиться не у храмі, а у пристосованому для молитви приміщені біля будинку священика.

Під час всенічного бдіння, у рамках хресного ходу, що проходить Дубенщиною, сюди прибули шановані святині: Часточка Животворчого Хреста Господня, мощі преподобного Феодора, князя Острозького, та святителя Миколая, Мирлікійського чудотворця.

Оскільки молитовне приміщення не змогло вмістити всіх охочих помолитися за богослужіннями, останні довелося звершувати під відкритим небом на подвір’ї храму.

З іншого боку від храму знаходилися представники так званого Київського патріархату, які вже більше року намагаються відібрати храм у православної громади села.

Як розповів благочинний 1-го Дубенського округу протоієрей Анатолій Богданов, щоб уникнути конфліктних ситуацій, громада УПЦ запропонувала не проводити Хресних ходів прихрамовою територією, а обмежитися богослужіннями кожної громади зі свого боку церкви. Із цим погодилися і представники поліції, котрі охороняють громадський порядок у Птичій. Втім, представників «Київського патріархату» не задовольнило таке рішення.

«Вони заявили, що коли їм не дадуть пройти Хресною ходою довкола храму, – каже протоієрей Анатолій Богданов, – вони не пустять на його територію нікого. Не хочу коментувати цю дивну заяву, нас Господь закликає до смирення. Не зважаючи на те, що за всіма документами храм наш, ми навіть погодилися, щоб віряни «Київського патріархату» першими пройшли Хресним ходом навколо церкви», – зауважує отець благочинний.

image-0-02-01-a876d37dda1c129f56b9055d7522f463c695f850890b703198979fed66915c4e-V

Нагадаємо, у липні 2015 року розкольники засвідчили, що приймуть остаточне рішення судової інстанції за умови, що громада, яка програє суд, відійде від справи та почне будувати свій власний храм у Птичі. З того часу низка судових інстанцій: Господарський суд Київської області, Київський апеляційний господарський суд, Вищий господарський суд довели безапеляційне право громади УПЦ у с. Птича на власний храм. Проте представники «УПЦ КП» не погоджуються з цими рішеннями та продовжують заявляти про свої претензії на приналежність храму. Вони неодноразово за підтримки «Правого сектору» блокували парафіян у храмі без їжі та води та кидали в них «коктейлями Молотова».

Просмотров: 1136

Залишити відповідь