Усі три Лаври Української Православної Церкви відзначили престольні свята (фото)

Урочисті богослужіння з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці зібрали десятки тисяч віруючих

28 серпня 2016 року, у свято Успіння Пресвятої Богородиці, Києво-Печерська, Почаївська та Святогірська Лаври Української Православної Церкви відзначили престольні свята. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як повідомлялося раніше, урочисте богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, яке зібрало за спільною молитвою чисельне духовенство та вірян, звершив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Під час богослужіння відбулося прославлення двох святих, які подвизалися у Лаврі та були у ній поховані – святителя Іоаннікія, митрополита Київського і Галицького та преподобного Вассіана Сліпого.

Також з нагоди престольного свята насельники Києво-Печерської обителі у священному були удостоєні богослужбових нагород.

Урочисті богослужіння у Святогірській Лаврі очолив намісник обителі митрополит Святогірський Арсеній. За Божественною літургією молилися понад 2 тисяч парафіян та паломників обителі, з них близько половини причастилися Святих Христових Таін.

Святкове богослужіння закінчилося трикратним хресним ходом навколо Свято-Успенського собору Лаври, після чого духовенство окропило святою водою усіх присутніх.

В ніч з 28 на 29 серпня у Святогірській Лаврі відбувся чин Погребіння Плащаниці Божої Матері.

Урочистості з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці у Почаєві розпочалися 27 серпня вдень перенесенням Плащаниці Божої Матері з Троїцького до Преображенського собору Лаври. Того ж дня були звершені мала вечірня з читанням Акафіста Успінню та всенічне бдіння.

Пізню Божественню літургію, яка зібрала тисячі віруючих, звершив митрополит Камянець-Подільський і Городоцький Феодор у співслужінні митрополита Тернопільського і Кременецького Сергія, намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, архієпископа Бучанського Пантелеімона, ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Серафима та чисельного духовенство з різних регіонів України.

Після Літургії Плащаниця Божої Матері була хресним ходом перенесена до Успенського собору, де відбувся молебень.

Просмотров: 1866

Залишити відповідь