В Запорізькій та Херсонській єпархіях у річницю Іловайської трагедії помолилися за упокій загиблих

В Запорізькій та Херсонській єпархіях Української Православної Церкви відслужили літії за загиблими два роки тому під Іловайськом воїнами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

28 серпня 2016 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука у співслужінні духовенства єпархії очолив заупокійну літію в пам’ять про трагічні події під Іловайськом у серпні 2014 року.

Митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука
Митрополит Запорізький і Мелітопольский Лука

«Ми просимо Господа пом’янути у Царстві Небесному загиблих і простити їм усі гріхи їхні вільні й невільні, — зазначив Його Високопреосвященство. — Церква не шукає винних і правих, коли відбувається людиновбивство, а вказує на причини».

Владика причиною такої трагедії назвав те, що люди віддалилися від Бога. Митрополит Лука також наголосив, що «ми не можемо стояти осторонь того, що відбувається навколо нас». Для того, щоб на нашій землі запанував мир, за словами архіпастиря, всім нам потрібно просити про це Господа.

29 серпня 2016 року, у день другої річниці Іловайської трагедії клірики Свято-Духівського кафедрального собору Херсона з благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна звершили панахиду за херсонцями, які загинули на сході нашої країни.

Біля меморіального комплексу на кладовищі Геологів цього дня зібралися рідні та близькі загиблих, які прийшли молитовно вшанувати їхню пам’ять.

Просмотров: 229

Залишити відповідь